Streljaštvo > Tehnika gađanja
Pucanje u glavu/vrat
Miro:
Prije nekoliko godina pucao sam srnjaka u vrat, i nikad više, zašto! Izašao mi je srnjak između dva grma okrenut od mene na nekih 50 - 60 m. Vidim ga cijelog, ali mi je žao leđa, butova itd., te se odlučujem za vrat i to što bliže glavi uf.
Pucanj, srnjak pada u mjestu bez ikakvog trzaja just, a onda razočaranje uf. Pogodak u vrh lubanje - zrno je doslovno odnijelo dio lubanje sa rožištem i jednim rogom i zato nikad više teaa - okrenut će se dobro kad tad. Promašio sam možda 5 cm i ostao bez lijepog trofeja, još 2 cm više vjerojatno i bez trofeja i srnjaka ili tko zna. Zato, nikad više, ali moj savjet lovcima je ipak 2 prsta iza plečke. Što se tiče svinja, naravno da je vrhunski pogodak iza uha, ali to mogu samo oni s ogromnim iskustvom i streljačkom vještinom, a za nas obične, ipak je plečka zakon htjeli si to priznati ili ne. zagi
ivo samoborec:
::NA 100 metara krug od 10 cm.....za mene zadovoljava a ove strijelce..metak u metak...jako pozdravljam i divim im se...samo tako...nazalost ja to nemogu.. sauf sauf sauf
draganco:
Mnogo njih je ukakilo predivne trofeje, hajde u vrat pa mrdne-prdne i u glavu!
Imao sam i sam nekoliko vratova, ali to je bilo ono 100%!
Jedan slucaj iz proslosti, Srndac u zitu, vidi se samo glava, oslonac Madjarski stap jedan od najstabilnijih!
Daljina nekih 100 i kusur metara, pokusavam mu pronaci vrat i upucujem hitac.
Divljac pada kao pokosena, kad tamo pogodak u glavu ispod desnog oka(koja sreca) kalibar mali 243, zrno uslo ispod oka a zavrsilo kroz vratni zglob u vrat. Steta na lobanji skoro neprimetna, malo gita i eto. Od tada samo siguran hitac gde je malo siri.
Ipak vecina nas ne lovi zbog mesa z14
Laufer 223:
Možeš Ivo, možeš, čeka, oslonac na 3 točke, smiren u glavi i do 100 m na mirnu metu ide, garantiram
deeejan:
tak je laufer, smiren u glavi, i onda ide. ide mnogima, na streljani, i meni...
ali kad je ziva meta u igri, trese se sve i tu nastaje problem.
svaka cast onima koji mogu, a ima ih...oni koji vjezbaju i po papiru puknu xx suseva godisnje, velim svaka im cast, kad zadrze tu mirnocu u prakticnom lovu.
al mene kad pocne trest groznica...drzim se ja plecke ;D zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju