Streljaštvo > Tehnika gađanja
Uljni hitac i početna temperatura cijevi. Uzrok flyera ?
kmkole86:
da ali ova je dobra d4 a i ako ne otkrijes o cemu se radi, mislim da ti nece biti vazno hao
Antezg:
Ili će se kompletna grupa proširiti pa onaj prvi neće biti važan :laugh:
Hubert.ctg:
Hm, možda tajna leži u centriranju zrna z14
sharp:
Svojedobno sam napravio eksperiment sa nauljenom cijevi da vidimo kako ce to utjecati na hladan sus. Puska je bila Steyr SSG, 308, sredstvo WD-40 naneseno (pretpostavljajuci da to sredstvo ljudi najcesce stavljaju u cijev u pokusaju ciscenja) u cijev i pustimo 5 suseva na udeljenosti od 100 m. Znate kaj se dogodilo? Bas nikaj! Grupa uredna kakva i bude uvijek iz te cijevi. Nismo mogli skuziti koji je prvi, a koji zadnji sus.
Nisam pokusavao u necem drugom niti mi je praksa jer previse volim svoje cijevi da bi ih castio uljem prije pucanja.
Ali svakako imam pitanje za kaligulu. Kad ides nesto odstrijeliti prvo puknes u zrak?
Kaligula:
--- Citat: sharp - 28. 11. 2008. 14:34:09 ---Svojedobno sam napravio eksperiment sa nauljenom cijevi da vidimo kako ce to utjecati na hladan sus. Puska je bila Steyr SSG, 308, sredstvo WD-40 naneseno (pretpostavljajuci da to sredstvo ljudi najcesce stavljaju u cijev u pokusaju ciscenja) u cijev i pustimo 5 suseva na udeljenosti od 100 m. Znate kaj se dogodilo? Bas nikaj! Grupa uredna kakva i bude uvijek iz te cijevi. Nismo mogli skuziti koji je prvi, a koji zadnji sus.
Nisam pokusavao u necem drugom niti mi je praksa jer previse volim svoje cijevi da bi ih castio uljem prije pucanja.
Ali svakako imam pitanje za kaligulu. Kad ides nesto odstrijeliti prvo puknes u zrak?
--- Kraj citata ---
SHARP, ne,ne pucam prvo u zrak kad idem u lov.
Kad idem u lov,imam pravilo.
Jedan metak -jedan odstrel.
Što se tiće tvog eksperimenta,teško je Steyr SSG 69 uspoređivati sa bilo kojim lovačkim karabinom pa čak i sa večinom snajperskih pušaka.
To čudo je u mom srcu zauzelo počasnu ložu.
WD-40 nije sredstvo za takve testove,jer je prerijedak i slabo učinkovit.
Uzmi neko kvalitetnije sintetičko ulje visoke gustoće pa onda probaj pucati,ali sa lovačkim karabinima,a ne sa work horsom SSG-om.
Zajebo sam se što sam upucavao karabin na relaivno visokoj temperaturi i sad kad je hladno,razlike su oćite.
Papak.
Neće se ponoviti,ne boj se.
Nikad više neću biti tako glup.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju