Streljaštvo > Tehnika gađanja
Uljni hitac i početna temperatura cijevi. Uzrok flyera ?
josip89:
probaj ponest električnu grijalicu i ugrijat pušku prije pucanja
kmkole86:
josip89 probaj cold bore shot i google d4
medo:
--- Citat: Antezg - 28. 11. 2008. 12:02:54 ---Je Sako je zasro motku samo jednom i to baš kod 75 stainless synthetic-veliki broj pušaka je povučen sa tržišta jer se pri niskoj temperaturi znala rasprsnut cijev-neka greška u materijalu-malo potraži po netu i vidjet ćeš zanimljivih slika i članaka. Svakako provjeri po brojevima da slučajno tvoja puška ne upada u tu skupinu.
Probaj zategnuti šarafe koji drže kundak i sistem zajedno ako već nisi.
Probaj provuć papir između kundaka i cijevi-treba biti free floated.
Najvjerojatnije je do kundaka, ali za praktični lov je i više nego dobro.
Kako i sa čim si čistio cijev? Ako ju izmaltretiraš do kraja i skineš sav bakar moguće je da prvi šus neće ići kako treba, zato i benchrest strijelci imajo onaj 1 fouling shot-probaj manje čistit-samo da skine garež.
Naravno mislim da sve ovo što sam napisao već znaš, ali eto možda je nešto promaklo z10
--- Kraj citata ---
Povucene su sve puske s trzista oko 4000 kom jer samo je jedna serija imala tu gresku u materijalu. Sve sto nije zatrazeno od Saka da se vrati nije ni bilo rizicno.
Znaci tko ima Sako 75 neka uziva ;)
Huntercro:
Ne znam ali kod mene su cijevi suhe i očišćene i nemam tih problema, to sam jedino imao sa papovkom koja je imala nauljenju cijev, pa mi dva tri odu gore a onda dalje sve normalno pa zato kad sad napunim sa kvalitetnim barutom i kapslom skoro da ne moram čistit
medo:
Nekad se dogodi nekad i ne da malo ulja zasmeta medjutim pravilo kod lovaca i bench rest pucaca je da se prije pucanja u metu opali jedan tek onako da se cijev osusi u potpunosti.
To nek radi tko zeli ,a meni odgovara jer znalo je biti iznenadjenja. Isto tako ulja vise utjecu na zrno nego sprejevi poput WDa.
Najbolje je da svak proba i jedno i drugo pa da bude siguran.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju