Streljaštvo > Tehnika gađanja

Uljni hitac i početna temperatura cijevi. Uzrok flyera ?

<< < (20/32) > >>

josip89:
kolega mbiloglav

jel taj prvi sta odluta uvjek na istom mjestu svaki put ili šara

Kimboarap:

--- Citat: josip89 - 19. 04. 2015. 23:12:23 ---znači prvo pucamo 100 ili 150 metara iz stalka
prvi metak nije u grupi već je negdje (nebitno di i nije uvjek na istom mjestu) i puška se ne miče iz stalka

sad idemo puknut na 200 ili 250 ili 300 ili 350 metara nebitno
puška se uzima i nije više u stalku pa se odnese i puška i stalak na drugu daljinu
i ponavlja se opet isto

kad je kundak zategnut nikakvih problema

--- Kraj citata ---
Je to nesto rucno radjen stalak ili???? Tvoj prob mi zvuci kao da ti stalak nevalja pokusaj puknut s vreca... Da ti je flayer uvijek ili lvo ili desno ok.. Ali ako ti sara onda nije do toga da ti je upucana na toplu cijev..  Cak ako pusku ne stavis ispravno u rame moze ti rasipat vamo tamo..

josip89:
nije moj stalak
i moj problem je bio taj da šaraf nije bio zategnut

mbiloglav:
Dečki ispričavam se sinoč sam dosao iz Like i zaspa na kauču dok ste vi razglabali o mom problemu,danas cu još malo pošmirglati kundak jer mi se cini da pi dira cijev u jednoj točki,pokušat cu opaliti jedan metak,zatim pušku necu cistiti pa cu sutra opet puknuti pa javim rezultat,naime bio u Lici kod Vukose,covika koji ima 2 lovišta i posjeduje zastavin 223,a sad slusajtenikad,ali bas ga nikad nije očistija u10g,to i ja mogu potvrditi jer ga jaaako dobro znam,puca rws i odmah mi nudi okladu 3 metka o čep od spreja koji se nasao na stolu na 150m,radi se o zaista dobrom strelcu i ja sam svijedocio odstrelu puno vrana,lisica i cega sve ne,e sad ti budi pametan zagi

spinnaker:

--- Citat: Kimboarap - 19. 04. 2015. 21:18:43 ---Nemas flayer zato sta si upucao pusku na hladno.. Pokusaj puknut 10-15 kom pa ces vidit da puska nosi vise i kad pusku upucas nakon 15 tak hitaca onda prvi put kad ces pucat na hladno zna poci na stranu..
 Nije mi jasno to s ciscenjem jednom na mjesec???? Dok sam bio klinac ja:))) nosio sam ocevu zastavu i nedaj boze puknut par hitaca na hladnom vremenu pa uci u toplu planinsku kucu a ne ocistit ju( pa ta puska je sutra izgledala kao dimnjak od kondenzacije i baruta).. Ps. Isti kalbar:)) 7x64

--- Kraj citata ---

Ne znam zašto bi puknuo 10-15 komada odjednom, em skupo em ne vidim svrhu toga. Za to je papovka i mali kalibar.

Govorim o čišćenju cijevi,a ne puške iz vana. Možda kroz dva izlaska u lovište puknem 5 -10 komada i tek je onda idem čistiti (cijev),al da bi jednom puknuo i odmah išao čistiti cijev,to ne. Samo je prebrišem izvana kada se "stemperira" sa kućnom temperaturom.   

I da....drugo je korištenje puške po hladnom i vlažnom ,a drugo po ljeti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju