Streljaštvo > Tehnika gađanja
Upucavanje karabina
crni3006:
Sve su te stvarčice OK,ali mislim da bez pucanja nema upucavanja,a odmah treniras i dobivas rutinu,pa kad stavis pusku u rame znas gdje metak ide... z10
Neno:
--- Citat: ivo samoborec - 17. 03. 2010. 20:41:20 ---...decki ja upucavam ovako...na 50 metara postavim pusku na jastucice za upucavanje i gledam kroz cijev prema crnom...nakon metka ili dva to je to...vucem metu na sto i onda pocinje igra...koristim napred stalak koji se dade navojem dizati i spustati a otraga vreca puna olovnih kuglica..tako da pomicanjem kundaka dodes do zeljene visine..dakako pusku imam na ramenu iako sjedim jer je i stvar nacina okidanja...da pojasnim kolega koji se bojao pucnja uvjek je pucao iznad a to sam provjerio pucajuci iz njegove puske...ja tri metka u 6 -sticu u sest sati a on u centar....nisam odmah iskapirao no onda smo pucali mom puskom gdje sam ja imao centar a o 8-10 cm iznad mene..po prici sam dosao do zakljucka da dok on okidas dase jednostavnio prestrasi pucnja i trzne prstom cemu se i koji milimetar dize puska.....pajdas je kupio ovu stvarcicu ali nije bio zadovoljan te je vratio.....e sada ko voli nek izvoli....ja sam protiv
--- Kraj citata ---
Tako je svako okida i nišani drugačije!
Znam to kada bi se kao klinci na straljani mjenjali za puške da nije svakome s istom puškom grupa na istom mjestu.
Nosler:
A zasto ljudi onda daju puske da im neko drugi upuca? teaa
Potpuno sam svjetan tog fenomena o kojem pricate u postovima iznad.. d4
zoki:
Stvarno zanimljiva situacija, da svakom puška drugačije nosi. Prije par godina sam kolegi upucavao Browning bar sa stalka. Bili ja, brat i taj kolega. Nakon par metaka dobijem pogodak 3 cm iznad samog centra na 100 m. Proba on, pogodi istu visinu, ali 4-5 cm desno. Opet ja opet isto ko i prvi put. Sada proba brat. Pogodi isto ko i ja. On opet desno. Ništa pomaknul mu grupu za par klikova lijevo i riješen problem. I dan danas njemu puška odlično nosi. zagi
Schultz and Larsen:
Sa upucavanja u nedjelju...malo se i kronografiralo i td... inace nogare su za pomoci pri upucavanju...ili neke alternaivni oslonci...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju