Streljaštvo > Tehnika gađanja
Upucavanje karabina
Traper.:
Ma sta ce vi skrip, puska treba da bude lagano naslonjena i kad stelas optiku netreba ti skrip.Vidis koliko treba da koregujes pogodak na meti i stelas prema zelju 1cm na 100m.Inace pokundak ne dodiruje cevi nigde provereno 100%.
Moja je bila upucana na norma vulkan 15g na 75m u 1cm na streljanu pucano iz stalka na 100m sa norma oryx 18.5g
ima grupu 2cm iz obe cevi.Ali i tvoja nosi dobro kad se uzme u obzir jacina kalibra i tvrdo okidanje zadnjeg okidaca jer prvi je uvek lalksi a plus ima i ubrzicu.Inace da ti cestitam uzeo si lepu pusku nek ti je sa srecom.
Pozdrav. zagi
grom:
Sve kad zbrojiš, Rusi su doktori za te stvari. Iz moje Toz 34 dvije brenekice idu skoro jedna u drugu na 50m. Pola ekspresica to ne može. I dokaz da se to nekad radilo sa više pažnje nego danas.
magwin:
logično je da je grupa na 50m najpoželjnija širini razmaku osi cijevi.
ako na 50m idu jedan u drugi,na 60m se već križaju i pitanje koliko na 150m ide svaki na svoju stranu ako je visina ista...
Traper.:
Obicno ih steluju na 75m u istu tacku i nadalje se krizaju ali ne tako strasno na 100m 2-3cm.Treba da razumemo da takva vrsta pusaka nije predvidzeno za precizno long range strelastvo, to je puska za gusto i za krupni divljac.
Ja na moju jos nisam stavio optiku jer kod nas jos traje recesija ;D i necu da stavljam bilo kakvu zelim neku bolju pa cu pricekati jos ovu sezonu.Inace koristim je dok ima list u sumi, kad vec opadne i daljine pucanja se poveca koristim klasicni karabin sa optikom.
Pozdrav.
Traper.:
Evo za kakav teren se koristi nigde ni livadica ni golinka ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju