Streljaštvo > Tehnika gađanja
Upucavanje karabina
Tiho team:
Danas sam išao na upucavanje karabina 8x57,nova kutija metaka sa zrnom hornady 12,7 g i evo što mi se događalo: da bi dobio grupu pucam 3 metka,2 dobro malo ispod centara a 3. ode gore za 10 cm pa još 2 kod trećeg,pa slijedeći kod ona prva dva! E sad svi ovi koji su gađali ispod centra zatvaranje zatvarača je išlo normalno, a ovi koji su tukli više zabravljivani su teže,trebao je jači pritisak da se zatvori zatvarač. Provjerom ima više metaka koji se teže zatvaraju i na te sam upucao karabin. Da li je to ok,smije li zatvaranje ići teže ili lakše,što je uzrok,pomoć!! d7
grom:
Neki mix u kutiji i loša serija, karabin ti je dobar. Naravno ako je sve kao što pišeš.
Iggy:
Loša serija municije. Prijatelju se isto desilo s RWS-om....
Nosler:
--- Citat: Tiho team - 23. 10. 2014. 19:14:48 ---Danas sam išao na upucavanje karabina 8x57,nova kutija metaka sa zrnom hornady 12,7 g i evo što mi se događalo: da bi dobio grupu pucam 3 metka,2 dobro malo ispod centara a 3. ode gore za 10 cm pa još 2 kod trećeg,pa slijedeći kod ona prva dva! E sad svi ovi koji su gađali ispod centra zatvaranje zatvarača je išlo normalno, a ovi koji su tukli više zabravljivani su teže,trebao je jači pritisak da se zatvori zatvarač. Provjerom ima više metaka koji se teže zatvaraju i na te sam upucao karabin. Da li je to ok,smije li zatvaranje ići teže ili lakše,što je uzrok,pomoć!! d7
--- Kraj citata ---
Nije ok i to bi trebao reklamirati! teaa
Mladen.M:
Ima tu još puno pitanja i nedoumica da bi otkrili što je pravi razlog "ovih" grupa gore -dole. Meci koji se teže zabravljuju imaju vrlo mali zazor glave čahure i vjerojatno ti nisu crne čahure (otpucane) ni na grlu, ovi drugi sa lakim zabravljivanjem (vjerojatno) su bile čahure crne ( od sagorjelog baruta mislim) i po vratu i niže. Ako je tako, znači da pritisak (i ako su punjenja sa barutom ista) koji se stvori prilikom opaljenja prvo popunjava prazninu između ležišta i čahure pa onda tiska zrno prema van, ovaj drugi koji dobro prijanja (ili čak "pre dobro") odmah gura zrno van i to zrno ide pod većim pritiskom i ide gore jer je brže. Trebalo bi sve izmjeriti pa i brzine zrna ali to je previše posla i para pa preporučam drugi metak koji će biti pouzdan ili drugu seriju ovih. Ja sam ranije pucao kupljeni RWS i mjreio sam punjenja ( razlike čak i do 1 grejn baruta - ponekad ) promjenio sam municiju i to je sad to. Naravno ima mogučnosti da su i drugi razlozi u pitanju - ali po ovome što si opisao meni miriše na ovo što sam gore napisao. Mijenjaj municiju jer nikad neznaš što stavljaš u pušku ili izmjeri što se mjeriti može ( ali to moraš negdje vani napraviti jer kod nas više nesmijemo "mjeriti" hao ) zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju