Streljaštvo > Tehnika gađanja
Upucavanje karabina
Marijo B.:
Molim za pomoc......
karabin cz 550 lux 300win mag streljivo ppu grom
Optika meopta meostar r1 3-12x56rd montaza rusan qr.
Prilikom upucavanja kroz cijev I preko nisana nadjem centar mete na 100m optiku dovedem klikovima u centar i opalim hitac......
Pogodak se nalazi 30 cm ispod centra..... puknem jos 2 i imam grupu od nekih 4 cm (meni ok) e sad pokusavam grupu podignut u centar i optika dolazi u krajnji polozaj uf naravno tako nisam htio vise pucat da nebi doslo do ostecenja optike...... znaci optiku sam morao podignut do kraja da bi imao centar. Lud ko kupus pakujem opremu I odlazim sa streljane. Zovem nase najpoznatije puskare I od svih dobivam isti odgovor:
Treba zadnju bazu podignuti za 0.5-1mm da bi se optika nagnula prema naprijed I sve ce bit ok...... razlog toga: zna se dogodit da u zbrojovci krivo usarafe cijev u kuciste ( uf zar bas to mora biti moja) ok poslusam ja nih I tako sve ponovo preslozim ( metalac sam po struci) I na upucavanje....... vidi vraga puska puca u centar a optika otprilike na sredini klikova....... super rjesen problem.
Neda meni vrag mira (nekako mi puno taj 1mm) odem do jednog puskara sve mu to lijepo ispricam I objasnim I covjek mi se pocne smijat u facu kao vecu glupost u zivotu nije cu da zbrojovka moze krivo usarafit cijev....... ok kazem ja dajte mi vi svoje misljenje o tome pa da I ja znam zasto je to tako.......... odgovor: nemam ja vremena o tome raspravljat ajde bog. Ok hvala lijepo dovidjenja.
E sad molim lijepo cjenjene forumase ako neko zna razlog zasto je to tako i jel to prihvatljivo i normalno da tako ostane slozeno.
Pozdrav zagi
roger:
Po meni: nista krivo napravio nisi.
Svaki proizvodjac moze napraviti gresku kod krajnjeg slaganja puske. Zbrojovka ne mora biti izuzetak. Premda ne mora biti tvornicka greska u puski, vec moze I biti greska I u q/r montazi, odnosno u samoj optici (ako je nesto za dlaku izvan centra)a to tesko mozes znati bez da probas, recimo, drugu montazu, ili drugu optiku.
Medjutim, ovo gore je manje bitno.
Ono sto sad slijedi jest: isprobaj je jos malo na streljani, I s iskustvom ulovu - pokazat ce se pravo stanje stvari, pa ako imas dovoljno mjesta za klikanje, I ako drzi grupu nakon vise hitaca = onda stvar zadovoljava za lovacke distance.
Kimboarap:
Nemoj si komlicitat zivot sve ti je kako treba biti i sta tebriga sta ti drugi imaju pametno za teci ako ti je optika u centru. Cehinju u ruke i zamaraj se time gdje ces naci dobar papak pa po centru ::))))
Marijo B.:
Montaza premjerena na sve strane I sve je jednako prva I zadja baza u 0.01 mm po visini tako da tu nije problem po horizontali centar u par klikova, e sad kako znat dal je do optike...... ako je jos je pod garanciom ?
A to sto kazete da me netreba mucit muci me i te kako jer dosta je tu novca potroseno sve kupljeno novo i nije se bas stedilo na nicem i opet
treba mudrovat a uopce mi nije do mudrolija ....... kuzite me?
Nosler:
Nice to bas jednostavan problem! Idealna bi bila kosa montaza.
Mozes ti dici samo zadnju bazu Ali onda moras brusiti prstenove da ti ne lome optiku.
Moses pokusati dignuti cijev od kundaka Ali onda vise nije slobodna nego ce nalijezati.
Mozes uzeti optiku sa vise "klikova".
I mozes otici kod trgovca i sve to reklamirati. (Sto bi ja uradio).
Ako imas srece druga municija ti moze dati visu grupu pa da ti malo pomogne.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju