Streljaštvo > Tehnika gađanja

Upucavanje karabina

<< < (11/108) > >>

skyangel:
Nisam neki prestručni balističar i to, no ovo kaj medo kaže da se isproba karabin na 100 bez obzira na balistiku metka je istina. Iz ne znam kojeg razloga, ako upucam karabin na 30 m u 0, po balistici bi trebao biti na 100 u +4, ne ispadne tako, no ako upucam na 100 u +4, na 30 dođe u 0. hehehe, malo čudno no tak mi se događa. Čemu to pipisati pojma nemam. No u svakom slučaju, upucavanje preporučam vršiti na 100m uvijek.

Neno:

--- Citat: skyangel - 04. 02. 2008. 08:24:22 ---Nisam neki prestručni balističar i to, no ovo kaj medo kaže da se isproba karabin na 100 bez obzira na balistiku metka je istina. Iz ne znam kojeg razloga, ako upucam karabin na 30 m u 0, po balistici bi trebao biti na 100 u +4, ne ispadne tako, no ako upucam na 100 u +4, na 30 dođe u 0. hehehe, malo čudno no tak mi se događa. Čemu to pipisati pojma nemam. No u svakom slučaju, upucavanje preporučam vršiti na 100m uvijek.

--- Kraj citata ---

Jedino logično riješenje je da ti je u pušku ušao zao duh.   ;D

Borat:
Evo jednog objasnjenja iz teorije tehnickih mjerenja koje se moze primjenit na ovaj slucaj. Pretpostavimo da si prvo pucao na 30 m i da balisticka putanja kaze da trebas biti u ''0''! To je jasno, ali da li je to bas idealna nula ili odstupa mozda +- 10 mm!? Mozda i vise, ali mislis da je to OK i da  je to tocno, naravno sad kad pucas na 100 m ta greska se umnozava s 3.3 puta pa to moze sad bit i 4 cm.
Ako si radio obratno, tj. prvo pucao na 100 m i dobio ono sto treba recimo +4 cm i sad ides na 30 m nazad onda ces vjerovatnije biti na 30 m tocan!

gardista:
moj stalak...

malko prasnjava konstrukcija, nije zena stigla da obrise ;)

Nikola:
hehehe, netko je skužio siste ubacivanja slika....hhhehe, samo naprijed... :Copy of prima:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju