Streljaštvo > Tehnika gađanja
Upucavanje karabina
Tihomir:
Ne kužim zašto upucavate krabine iz raznih stalaka? Ja smatram da kod upucavanja treba biti sve kao i kod pucanja u šumi,na čeki znači kao iz neke normalne situcije,staviš deku ili jaknu preko naslona ili preko nečega na šta čes se nasloniti i od tuda pukneš tri metka i tako nastaviš upucavati karabin.
Pa nemamo u šumi te stalke ili stege od kuda pojedinci upucavaju puške! No to je moje mišljenje ...
Huntercro:
Stalak služi za korekciju optike ako nisi dosad skužio a ne da se puca iz njega.
Tihomir:
Ok,tehnike upucavanja su nam drugačije jer mi uopče ne koristimo te stalke,ali dobro ......
Huntercro:
vidi nije to pametovanje, nego se radi o slijedećem: prvo ti ispališ sa naslona metak u metu. Nišaniš u centar mete. Ako je puška upucana dobio si gdje si nišanio, a ako nije otišlo je nekud sa strane. Najjednostavniji način je da pušku staviš u stalak, sa križom optike gdje si nišanio kad si pucao odnosno u sredinu mete. Poslije izvršiš korekciju optike do pogotka na meti i to je to. Nema nepotrebnog trošenja municije. To je sva mudrolija.
medo:
Meni je stalak jako bitan jer na taj nacin najbolje mogu naci velicinu grupe.Isto tako sa stalkom se potrosi mnogo manje metaka kod upucavanja.Moze se upucati i na 20,50 itd. ali moze doci do iznenadjenja na 100m. Ja sam kombinaciju upucao na 25m samo da sam siguran da ce na 100m biti u meti medjutim na 100m je zrno bilo 45cm iznad pogodka na 25m. Ocito je da je velika razlika izmedju osi cijevi i optike ucinila svoje.Sredio sam to lako kasnije ali da sam samo ostao 25m(zrno je bilo u centru) iznenadio bih se u lovu.
Bez obzira na balistiku metka isprobajte karabin na 100m.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju