Streljaštvo > Tehnika gađanja

Upucavanje karabina

<< < (10/108) > >>

Tihomir:
Ne kužim zašto upucavate krabine iz raznih stalaka? Ja smatram da kod upucavanja treba biti sve kao i kod pucanja u šumi,na čeki znači kao iz neke normalne situcije,staviš deku ili jaknu preko naslona ili preko nečega na šta čes se nasloniti i od tuda pukneš tri metka i tako nastaviš upucavati karabin.

Pa nemamo u šumi te stalke ili stege od kuda pojedinci upucavaju puške! No to je moje mišljenje ...

Huntercro:
Stalak služi za korekciju optike ako nisi dosad skužio a ne da se puca iz njega.

Tihomir:
Ok,tehnike upucavanja su nam drugačije jer mi uopče ne koristimo te stalke,ali dobro ......

Huntercro:
vidi nije to pametovanje, nego se radi o slijedećem: prvo ti ispališ sa naslona metak u metu. Nišaniš u centar mete.  Ako je puška upucana dobio si gdje si nišanio, a ako nije otišlo je nekud sa strane. Najjednostavniji način je da pušku staviš u stalak,  sa križom optike gdje si nišanio kad si pucao odnosno u sredinu mete. Poslije izvršiš korekciju optike do pogotka na meti i to je to. Nema nepotrebnog trošenja municije. To je sva mudrolija.

medo:
Meni je stalak jako bitan jer na taj nacin najbolje mogu naci velicinu grupe.Isto tako sa stalkom se potrosi mnogo manje metaka kod upucavanja.Moze se upucati i na 20,50 itd. ali moze doci do iznenadjenja na 100m. Ja sam kombinaciju upucao na 25m samo da sam siguran da ce na 100m biti u meti medjutim na 100m je zrno bilo 45cm iznad pogodka na 25m. Ocito je da je velika razlika izmedju osi cijevi i optike ucinila svoje.Sredio sam to lako kasnije ali da sam samo ostao 25m(zrno je bilo u centru) iznenadio bih se u  lovu.
 Bez obzira na balistiku metka isprobajte karabin na 100m.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju