Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

automati ili rucni mjenjacč

<< < (4/11) > >>

pepi2:
Za izdrzljivost autom.mjenj.kod terenaca nemogu puno reci, vise od 15 godina vozio sam Toyotu HILUX sa manualnim mjenj.zaista bez ijednoga kvara,pod redukcijom i sa uklj.sva 4 pogona moze vuci teret do 3,5TO. -isprobano bezbroj puta.Sa 1TO.tereta u sanduku penjao sam se na 3000m nad.visine u Alpama.Sve izdrzi!Ali nekoliko puta sam imao priliku voziti Land Cruiser automatik na slicnom terenu i nisam primjetio nikakvu razliku.Danas gotovo svi poznatiji proizvodjaci isporucuju terence sa autom.mjenjacom.

kalnik:
Koliko je istinita tvrdnja da je automatski mjenjač kraćeg roka trajanja od manualnog? Ko zna, navalite sa odgovorima.

nazime:
Moj automatik ima prijeđenih 308000 km i još ide. Mehaničar tvrdi da nije nikad otvaran. Redovita izmjena ulja i vozi.
Vozio sam po terenu sa oba mjenjača i jedina mi je razlika što se automatik nikad ne ugasi. Sa ručnim mi se znalo desiti da mi se auto pod opterećenjem ugasi.

kalnik:
Ma dobra mi je ta Navara, pa malo kopam informacije. A i stoji ono da je automatik ugodniji za otvorenu cestu. pic Kažu znalci da mehaničkim mjenjačem možemo bolje kontrolirati raspored snage na terenu. E sad sam ga ošo uf

nazime:
Kak misliš bolje kontrolirati raspored snage na terenu?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju