Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

automati ili rucni mjenjacč

<< < (10/11) > >>

shandi:
Negdje sam pročitao da kad se šlepa auto sa automatskim mjenjačem, treba doliti ulja u mjenjač. Kasnije taj višak treba ispustiti. Mene zanima jel to točno?

Neno:
Tako je pisalo u uputama za neke starije Opele, inače šlepanje automatika nije preporučljivo, ako se baš mora ručica u N max 50 Kmh i ne dalje od par kilometara.

Kod ovih novijih tipa 7G i sličnih ne bih pokušavao jer za cijenu popravka možeš kupit očuvan kamion za šlepanje  paci

shandi:
E sad si me sjetio. Pročitao sam u uputama od Peugeota d4

Štef:

--- Citat: shandi - 05. 01. 2010. 14:02:17 ---Negdje sam pročitao da kad se šlepa auto sa automatskim mjenjačem, treba doliti ulja u mjenjač. Kasnije taj višak treba ispustiti. Mene zanima jel to točno?

--- Kraj citata ---

Nije i nemoj to radit, "automatik" se šlepa kao i auto sa sa manuelnim mjenjačem sam ga stavi u položaj "N". Zakonom je dozvoljeno "šlepanje" do udaljenosti od 50km.
 Pričam za aute iz ovog stoljeća i kraja prošlog stoljeća a ono što se događalo prije ne znam i ne komentiram to.

toni(c):
Za po snjegu je automatik izgleda bolji, jer za ozbiljan snježni off road profesionalci i koriste samo automatike. Po kamenju se pokazao dobar, jer osim što sam stoji na uzbrdici (ne klizi natrag kad je u 'leru') dopušta da se kod nekog obilaženja kamenja i sl sporog manevriranja skroz koncentrira na vožnju, bez stalnog stiskanja kuplunga. Jedino ne znam kako se s njim nizbrdo koči motorom - neki kažu da je i to ok.

što se šlepanja tiče - barem ovi normalni automatici kad su u neutralu idu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju