Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

"Bullbar" - izvan Zakona

<< < (2/6) > >>

Antezg:
Vidio sam da švabe imaju nekakve košare što idu na kuku i na njima su svjetla i vjerojatno moraju zadovoljavati neke standarde. Ja imam sreće pa me nitko dosad nije gnjavio zbog bulbara, ali dosta prijatelja je moralo skidati bulbare koje su kupili s novim novcatim autom u salonu, jer ih nije puštalo na tehničkom.
Ako si baš zadrti legalista svjetla možda možeš riješiti da ih možeš lako i brzo otkopčati ili samo preklopiti prema dole i onda su ispod visine krovnog nosača ili kutije koji nisu zabranjeni,a i sumnjam da se policajci smucaju s metrom i mjere visinu, a i sami znamo kakvi se sve kretenluci nađu upisani u prometne dozvole.
Između ostalog -gdje je mjesto u prometnoj na koje bi se upisivao bullbar-meni u prometnoj pod model vozila piše neki broj koji nema vezu s vezom, ali je na početku slovo C-i na tehničkom mi kaže da se to jako rijetko viđa i da je na autu nešto modificirano,ali se ne zna što  uf-da nije to možda prednji branik i bullbar ččč.
Inače ove godine je tehnički žestoko postrožen, pa auti i s najmanjim tragom hrđe,udubljenjem,.. ne prolaze-na to su najžešći, a ko terenca vozi u lov zna kako se brzo izgrebe, udubi s granama, polome retrovizori, štoplampe, a i blato ne djeluje prepovoljno na koroziju, a i karoserijska hrđa na terencima s šasijom je samo kozmetika-bitno da je šasija zdrava. Ali ne, ti nemoš proć jer imaš hrđe po rubu vrata, za što te iskreno zaboli nešto, a neko npr. potpuno trulog renolčeka u raspadu malo zakita i pofarba s penzlićem-on prolazi ::) Zato dečki prije registracije gedore u ruke- bulbarove,kuke i maglenke dole, par naljepnica preko hrđe-ili ko ima volje može i penzlićem inaće ... sor nebuislo

Baki:
Onda dodjite u Bosnu i boli vas kita sto se tice bilo kakvih nadogradnji.Policija ti nece nista, niti cete pitati sta si nadogradio ili zbog cega si nadogradio jer im se jebe za tim posto ovdje nema zakona za takve stvari.Na tehnickom pregledu isto tako te nece niko nista pitati,mada je jos ovdje kod nas das covjeku koji radi u osiguranju saobracajnu ili prometnu i on ragistruje auto i uplati tehnicki i sve gluposti i ode on u stanicu policije i zavrsi ti registraciju vozila.Dobijes registrovano auto da ti auto uopste ne ide nikud iz dvorista.

josip89:
Pa moraju naši smislit di će ti uzet više para
pa ikam mi idemo u europu pa nemožemo više bit balkanci

Jedan:
Apsolutno nisam za anarhiju i slažem se da treba postaviti kriterije što se vozi po našim cestama. Sasvim sigurno ne možeš na auto montirati opasni borbeni oklop kao u "Pobješnjelom Maxu" ili bočna sječiva kao na "Borbenim kolima" ali neku mogućnost zaštite vozila za vožnju kroz šipražje ipak bi trebalo dozvoliti. Osobno se slažem da mi za tako opremljeno vozilo smanje max. dozvoljenu brzinu na npr. 50 km/h ili uvedu neko razumno ograničenje ali totalna zabrana "terenske"dodatne opreme čini mi se prestroga. Nisam doduše siguran da li je propis o totalnoj zabrani "Bullbar"-a već stupio na snagu ili je u donošenju ali sam revoltiran takvom idejom. Razlog je navodno zaštita pješaka, kao da su vozila namjenjena za udaranje i gaženje pješaka po ulicama.
U ideji svakako ima logike, međutim u slučaju naleta na pješaka starim Nissanom (Patrol) na kojem je montiran "prednji cjevasti okvir" i onim bez njega (s masivnim prednjim odbojnikom) sumnjam da bi bilo osobite razlike u stupnju povreda. Mislim da je pravi razlog zabrane klasične kuke i ove nove ideje s "Bullbar"-om zapravo rezultat lobiranja osiguravajućih tvrtki da bi smanjile izdatke za štete na vozilima i od vozila i tako povečale svoj ionako enormni porfit. Za pješake kao osobe njih boli k...c! zagi

Antezg:
Ajde recimo da im zabrana bullbara ima neko utemeljenje, ali čemu zabrana dodatnih svjetala?!? Naravno da bi trebalo kažnjavati one koji se konstantno voze s upaljenim maglenkama i zasljepljuju sve vozače i takav zakon se provodi, ali ako ih imaš ugašene na cesti nikome ne smetaš niti ikoga ugrožavaš ččč

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju