Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Gume za teren
Expresica:
Ja sam sebi stavio 195 R 15,znaci vislje nego 195/80 R 15
Kada nemas vise oznaku za visinu onda ti je to najvise sta moze biti u toj dimenziji gume.
pepi2:
--- Citat: enigma - 29. 03. 2008. 20:21:56 ---
--- Citat: pepi2 - 29. 03. 2008. 17:54:21 ---Enigma,na blatnoj ilovaci svaka guma se sklize,to te netreba brinuti,mozda samo jos pri odabiru gledaj da nebude siroka, vec visokog presjeka,min.70% sirine gazne povr.(npr.195/70)ili vise.
Lada je kratka i sa uklj.4 pogona ne boji se nikakvog terena.Samo dobre gume naravno.
Ja bih jos samo investirao u lance za duboki snijeg i to je to.
--- Kraj citata ---
A ja mislio za blato čim šire to bolje :shok:
--- Kraj citata ---
Za blato i snijeg uza guma,lakse istiskuje ispod sebe,bolje si krci put i dolazi do suhog ili tvrdog terena
a i otpor je manji pa motoru ostaje vise rezerve,samo sto visa to bolja za teren.
Antezg:
--- Citat: pepi2 - 29. 03. 2008. 21:13:48 ---
--- Citat: enigma - 29. 03. 2008. 20:21:56 ---
--- Citat: pepi2 - 29. 03. 2008. 17:54:21 ---Enigma,na blatnoj ilovaci svaka guma se sklize,to te netreba brinuti,mozda samo jos pri odabiru gledaj da nebude siroka, vec visokog presjeka,min.70% sirine gazne povr.(npr.195/70)ili vise.
Lada je kratka i sa uklj.4 pogona ne boji se nikakvog terena.Samo dobre gume naravno.
Ja bih jos samo investirao u lance za duboki snijeg i to je to.
--- Kraj citata ---
A ja mislio za blato čim šire to bolje :shok:
--- Kraj citata ---
Za blato i snijeg uza guma,lakse istiskuje ispod sebe,bolje si krci put i dolazi do suhog ili tvrdog terena
a i otpor je manji pa motoru ostaje vise rezerve,samo sto visa to bolja za teren.
--- Kraj citata ---
To vrijedi kod Lade na koju se bez vecih prerada ne mogu montirati gume šire od 205,ali inace za blato su najbolje široke i visoke gume sa što vecim cepovima-M/T ili Bogger.One se na blatu ponasaju ko krplje i ne ukopavaju se sto mi je Sa Ladom bio cesti slucaj.Naravno za takve gume je potrebna velika konjica koju Lada takodjer nema i malo veca kvaliteta mehanike kako se getriba i diferencijali nebi raspali sto mi je takodjer bio problem s Ladom.
Inace sada na Toyoti koristim BF Goodrch M/T gume i dajem im sve pohvale pogotovo na racun predjenih kilometara-3 godine i 95000km-da sam ih rotirao sigurno 20000 vise. Performanse na mokroj i zaledjenoj cesti su lose ali to je za ocekivati od takve gume,kada ostari postaje bucna. Ali brate mili za to vrijeme poderao bi 3 seta drugih guma,cijena kod furlana u slo je oko 100Eur po komadu. Sada cu kupiti A/T model cisto zbog cestovnih performansi,razgovarao sam s ljudima koji ih imaju i isto je tako trajna d4, a i cepovi su joj znatno veci od ostalih A/T guma tako da terenske performanse ne pate znatno.
skyangel:
Ja na defenderu imam Lassa OK 144 7,50 R16. Pokazale su mi se izvrsnima i u blatu i u snijegu na terenu. Izvana imaju masivne ripne koje grabe bez problema i blato i snijeg, a u sredini gume imaju cestovni trag koji je nešto višlji od ripni tako da po cesti on prianja uz asfalt i tako se ripne ne troše, dok na terenu kad guma legne u tlo, ripne preuzimaju. Jedino što je mali mi problem s njima, na asfaltu i poledici je jaaaaaako nestabilan auto. Al ja mislim da je to zbog veličine i visine auta, ne zbog gume. Da je to lada niva sa takvim gumama u 6,00, bila bi vrlo stablina ja msilim. Općenito je moj dugi defić na zaleđenoj cesti koma.
Borat:
To sto je napisano za Ladu Nivu da pati od nedostatka snage i okretnog momenta je potpuno tocno. ja sam je imao pa znam, a takodjer njena transmisija je uzasno losa i nekvalitetna.
Na Defenderu 90 sam potrosio set Fulda Tramp track s kojima sam napravio 40 000 i bile su dobre po terenu a i po cesti. Sad sam na Goodrichu M/T tek nekoliko tisuca i dojam nije los. Volim dimenziju 235/85 16 jer auto dobije na visini, ta guma je visoka 20 cm!
To znaci puno po terenu!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju