Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Gume za teren

<< < (5/54) > >>

Neno:

--- Citat: skyangel - 31. 03. 2008. 09:37:18 ---Ja na defenderu imam Lassa OK 144 7,50 R16. Pokazale su mi se izvrsnima i u blatu i u snijegu na terenu. Izvana imaju masivne ripne koje grabe bez problema i blato i snijeg, a u sredini gume imaju cestovni trag koji je nešto višlji od ripni tako da po cesti on prianja uz asfalt i tako se ripne ne troše, dok na terenu kad guma legne u tlo, ripne preuzimaju. Jedino što je mali mi problem s njima, na asfaltu i poledici je jaaaaaako nestabilan auto. Al ja mislim da je to zbog veličine i visine auta, ne zbog gume. Da je to lada niva sa takvim gumama u 6,00, bila bi vrlo stablina ja msilim. Općenito je moj dugi defić na zaleđenoj cesti koma.

--- Kraj citata ---

I Passat synchro s Bridgestone Blizack je koma na ledu!
Jedino nekakav quattro s Nokian čavlericama bi možda pomogao.

Antezg:

--- Citat: Borat - 31. 03. 2008. 10:52:04 ---To sto je napisano za Ladu Nivu da pati od nedostatka snage i okretnog momenta je potpuno tocno. ja sam je imao pa znam, a takodjer njena transmisija je uzasno losa i nekvalitetna.
Na Defenderu 90 sam potrosio set Fulda Tramp track s kojima sam napravio 40 000 i bile su dobre po terenu a i po cesti. Sad sam na Goodrichu M/T  tek nekoliko tisuca  i dojam nije los. Volim dimenziju 235/85 16 jer auto dobije na visini, ta guma je visoka 20 cm!
To znaci puno po terenu!

--- Kraj citata ---

Samo ih rotiraj na vrijeme da se ravnomjerno trose i vidjet ces koliko ce trajati d4 d4!

Borat:
Defender ima stalni pogon na 4 kotaca preko srednjeg diferencijala! Nije recimo kao kod tebe da mozes vozit s dva ili 4 pogonska kotaca! Tako da je kod Defendera vrlo mala razlika u trosenju guma na prednjoj i zadnjoj osovini. Gume Fulda Tramp Track na prednjoj osovini su nakon 40 000 bile za 1 mm  vise istrosene od onih na zadnjoj osovini. Ipak ja puno vozim po teskom terenu (kamen)a Fulda Tramp Track je jako mekana guma.

Antezg:
Znam,ali obicno se prednje potrose vise zbog zavoja itd. Meni su se prednje puno jace potrosile od zadnjih skoro da i nemaju vise ripne (tome je malo kumovao i nepodesen spur)dok su zadnje jos odlicne-imaju vise od pola ripne ali su otvrdnule.

dean:

--- Citat: Borat - 01. 04. 2008. 10:59:09 ---Defender ima stalni pogon na 4 kotaca preko srednjeg diferencijala! Nije recimo kao kod tebe da mozes vozit s dva ili 4 pogonska kotaca! Tako da je kod Defendera vrlo mala razlika u trosenju guma na prednjoj i zadnjoj osovini. Gume Fulda Tramp Track na prednjoj osovini su nakon 40 000 bile za 1 mm  vise istrosene od onih na zadnjoj osovini. Ipak ja puno vozim po teskom terenu (kamen)a Fulda Tramp Track je jako mekana guma.

--- Kraj citata ---
Kak se mogu prednje i zadnje gume i približno jednako trošit, ako kad kočiš, sva sila koju proizvede masa od 2 tone pri brzina kojom se krećeš se poništava na prednjim gumama?! Možda je to kod tebe slučaj zato kaj voziš puno terena, ali na asfaltu je druga priča. Na kraju krajeva i brzine u zavojima su veće.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju