Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Gume za teren
skyangel:
nije da se troše potpuno isto, istina, no podjednako se troše kod defića, to je istina.
Borat:
Defender nije sportski auto i ja vrlo malo kocim kocnicamaza vrijeme voznje po asfaltu. Kocim uglavnom motorom kad se vozim po cesti, najcesce se vozim po sumi jer ipak Defender je pravi terenac a ne luksuzni auto za asfalt.
Za grad imam mali gradski auto.
dean:
--- Citat: Borat - 01. 04. 2008. 12:47:41 ---Defender nije sportski auto i ja vrlo malo kocim kocnicamaza vrijeme voznje po asfaltu. Kocim uglavnom motorom kad se vozim po cesti, najcesce se vozim po sumi jer ipak Defender je pravi terenac a ne luksuzni auto za asfalt.
Za grad imam mali gradski auto.
--- Kraj citata ---
Tak se to dela! To je onda posao! d4
PinzHunter:
malo vise informacija za one koji traze terenske gume na
http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Pitbull_Maddog_MT.htm
i nekoliko malih slicica
Expresica:
--- Citat: dean - 01. 04. 2008. 12:23:09 ---
--- Citat: Borat - 01. 04. 2008. 10:59:09 ---Defender ima stalni pogon na 4 kotaca preko srednjeg diferencijala! Nije recimo kao kod tebe da mozes vozit s dva ili 4 pogonska kotaca! Tako da je kod Defendera vrlo mala razlika u trosenju guma na prednjoj i zadnjoj osovini. Gume Fulda Tramp Track na prednjoj osovini su nakon 40 000 bile za 1 mm vise istrosene od onih na zadnjoj osovini. Ipak ja puno vozim po teskom terenu (kamen)a Fulda Tramp Track je jako mekana guma.
--- Kraj citata ---
Kak se mogu prednje i zadnje gume i približno jednako trošit, ako kad kočiš, sva sila koju proizvede masa od 2 tone pri brzina kojom se krećeš se poništava na prednjim gumama?! Možda je to kod tebe slučaj zato kaj voziš puno terena, ali na asfaltu je druga priča. Na kraju krajeva i brzine u zavojima su veće.
--- Kraj citata ---
Kod svih auta koji imaju permanentni pogon na sva cetiri se gume podjednako trose ali uvjek malo vise zadnje (moje iskustvo,vozio sam ih dosta i jos ih uvjek vozim) posto je kod njih prijenos snage uvjek veci na zadnjem dif. nego na prednjem i mislim da ni jedan nema 50%-50%(tu mora biti puno elektronike u igri)
A sta je sa zadnjim bremzama?!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju