Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Lada Niva
SSG:
Niva je odličan terenski auto,ali bi ja ipak radije UAZ-a jer mu na terenu nema premca.Ipak je to ruski,prvenstveno vojni čip d7
kiza:
I ja bih ti je preporucio da je uzmes !Kod mene u ravnicarskim uslovima po teskom blatu pokazala se odlicno .Nasa lada,mog lovackog drustva i ako se ne cuva ,vozi je ko god stigne,od 70 clanova drusrva bar je 40 vozalo,za sad se ne kvari ,a prosla je oko 25000 km za 3 godine. Ima ugradjen plin ,tako da u teskim uslovima trosi oko 18 l plina ili 15 l benzina,a po laksim uslovima oko 15 l plina i nesto manje benzina.Ja je po ataru vozim uglavnom 4.sporohodnom ! Na asfaltu skoro sam imao jednu relaciju od 260 km i potrosila je 22 l plina sto je ispod 10 l na 100 km ,a vozio sam je i do 120 km/h !
skyangel:
več ste ga nažalost uspjeli nagovoriti, kupio ju je lol ;D
jebeš čovjeka koji se ne da nagovoriti...
dean:
U mjesec dana skoro 3000 km. Koji puta ima duhove, recimo izbaci iz redukcije kaj mi je.. digne živac, ali osim toga nemam zamjerki. A taj duh je nagori, kak da ja na strmom u breg krenem kad stanem a podloga je blatoč! Troši mi 12 litara plina, i nekaj benzina, ali na 2-3 tanka plina jedan benzina. Plina je 60 litara boca, ali ne stane više od 50 koliko sam primijetio zbog pritiska u njoj.
Neno:
Prelazim puno kilometara, vozim brzo pa mi terenac ne dolazi u obzir dok ne budem mogao imati 2 auta.
Ali zato imam ujaka s kojim lovim i njemu, pošto su mi auti i dijelovi posao, nakon dosta odvagivanja i traženja našao Mitsubishi Pajero 2,5 TD kratki odlično očuvan, bivši vlasnik surfer, služio mu za šminku.
Auto je u terenu odličan, na cesti samo polako, ali glavna stvar je da nije skup za održavanje i da imam izbor zamjenskih dijelova (zbog toga mi je Toyota ispala iz igre).
Po mojim informacijama suzio sam izbor na Toyotu L.C. (J6, J7 sve poslje je više šminka) Mercedes G i Pajero. Prevagnula je cijena i dobavljivost dijelova za Pajera nasuprot cijene Mercedesa (1984 godište 9000€ č!) i Toyote koju nisam mogao pronač u odličnom stanju.
Nivu sam voziou ratu, kao i još dosta drugih terenaca, dobar radni konj, ali od Splita do Gračaca ubije boga u meni, tako da poslije nemam volje za lovit.
Ako Vam lovište nije daleko od kuče, Niva je odlična kao i Suzuki Samurai i slični mališani.
Dobru kob.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju