Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Lada Niva

<< < (7/142) > >>

draganco:
Imao sam u posedu Samuraja, nikada me nije ostavio na cedilu-prezadovoljan sam njime,ali komfortč Vec godinu dana posedujem Ladu i zavrsava mi sve poslove po terenu.Znam da unutrasnjost nije nesto,ali unutra moze stati bez problema 4-5 lovca. I sto je jos vaznije delovi su jako jeftini.Testirao sam je i na duze relacije, prosecna brzina 100-120km  na sat to je dovoljno.

dean:
Ladu imam mjesec dana i napravio sam s njom 3500 km. Nema greške za sad, ali ima jedan duh u getribi. 1 od 10 puta kad je vozim u redukciji i jako u brijeg izbaci iz redukcije. Onda mi tako digne digne živac da bi je zapalio i gurnuo u Savu! troši 12 litara plina a zadnji sicevi su preklopljeni jer u tom povečanom gepeku vozim sve kaj mi treba da u bilo kojem trenutku mogu iči u lov! A i nisam taxi služba, kaj je koji puta jako važno.

Brno:
Proveri u servisu to izbacivenje iz redukcije, jer to ne bi smelo da se dešava. Kod Nive bar dok sam je ja imao problem je bio što se ukoliko se koristi manja ručica koja služi za blokadu diferencijala dešavalo da se zaglavi pa nemožete je izbaciti iz blokade i ako je vozite tako po tvrdom putu odoše konusno tanjirasti zupčanici na prednjoj vuči, odnosno prednjem diferencijalu.
Inače ponavljam to stalno Lada Niva ima stalni pogon na sve točkove (AV pogon), uvek. ima ručicu za brzi i spori hod (veča ručica) i ručicu za blokadu prednjeg diferencijala (manja ručica) koja se bar kod starijih niva zna zaglaviti. Blokadu ne treba koristiti več samo kada se zaglavimo ili eventualno pre prelaska nekog dela gde ''mislimo'' da možemo ostati.

SUMO:
Nagovorili ste gač :D
Niva je lutrija, jer se sklapa  u Kazahstanu. Imam je vec godinu i po ravno 20.000 km osim razno raznih gluposti tipa kidanja sajle za gepek, rucice za dizanje stakla i sl,
ostalo je vise nego ok. Ima servo, trosi od 9 do 12 litara i ide kao metak.
Mada, kada se setim letosnje voznje na 40 C i relacije duze od 100 km.... m3
Opet, to je radan auto za jednog/dvojicu i nije za dalje puteve, a prolaznost...samo
cu se nasmejati i ukljuciti spori hod.
Ostali mogu da placu gde Niva sa kramponkama i dobrim vozacem moze da prodje!

Expresica:

--- Citat: Brno - 05. 01. 2008. 18:31:48 ---Proveri u servisu to izbacivenje iz redukcije, jer to ne bi smelo da se dešava. Kod Nive bar dok sam je ja imao problem je bio što se ukoliko se koristi manja ručica koja služi za blokadu diferencijala dešavalo da se zaglavi pa nemožete je izbaciti iz blokade i ako je vozite tako po tvrdom putu odoše konusno tanjirasti zupčanici na prednjoj vuči, odnosno prednjem diferencijalu.
Inače ponavljam to stalno Lada Niva ima stalni pogon na sve točkove (AV pogon), uvek. ima ručicu za brzi i spori hod (veča ručica) i ručicu za blokadu prednjeg diferencijala (manja ručica) koja se bar kod starijih niva zna zaglaviti. Blokadu ne treba koristiti več samo kada se zaglavimo ili eventualno pre prelaska nekog dela gde ''mislimo'' da možemo ostati.

--- Kraj citata ---
Ja nikada jos nisam cuo za Ladu koja ima blokadu bilo kojeg diferencijala,znam da imaju permanentno pogon na sva  "cetiri",da u medju getribi mozes prebaciti u sporohodne i da mozes sa onom malom rucicom blokirati medju geribu tako da se kardan za prednji i zadnji dif.okrecu totalno istom brzinom ali blokirati prednji dif.č!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju