Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Ma kakva lada!?!
Cuvitar:
Vozim je i ja, doduse vise otac i to po otoku. Znaci po kamenjaru. Vrag je to od auta, nema uvale u koju se nisam spustio na otoku, ali zato stalno moras lezat ispod nje. Mislim za par sati voznje da isto toliko vremena moras provesti "ispod" ili oko nje. Ja sam se cak malo i razocarao, u godinu dana dva puta je, doslovno, satrala lezaje na prednjim kolima. Neznam da li je to zbog nekvalitetnih lezaja ili neceg drugog, ali sad me cak i paranoja uf hvata jer neznam da li cu doma doci bez kola ili ne kad god izidjem na teren fre
SUMO:
Zelenko,
imas pice ili jedan moj disk o lovu! z10 Moze i na lisice z14
Uopste nisam hteo da potenciram temu ko sta moze ili ne moze. Ili da izlecem ,,ma mogu da kupim dva hajlaksa`` i slicno.
Elem, mogu da kupim bilo koji terenac u normalnoj opremi. A ne postoji cena kada moji drugari slicni pojedincima iznad krenu da blede i kukaju kada treba proterati skupocenog Q7,Pajera (novog) ili Nisan Pathfindera kroz trnje, blato i ocajne planinske ili ravnicarske puteve! Vecina relacija gde lovim je od 5 do 100 km i podnesem to u Nivi. Ostalo lepo sednem u putnicki auto, neko vec ima terenac ili traktor. Cuvam i ja bubrege.
Ko ne poznaje bivse mocvare i ritove moze samo da mrsomudi ovde. Gomila mocvara pretvorena je u obradive povrsine na 10 do 50 km od Beograda. Bivsi Rit ostaje ono sto je bio, pa recimo uvek trska raste gde je rasla, a gde su bivsi kanali ili vodotokovi tu cim je malo jaca kisa propadne i najjaci traktor i caoooo.
Baki:
--- Citat: SUMO - 17. 11. 2009. 10:21:51 ---Baki,
a gde sam ja to napisao da je kao mercedes?! Smesni ste mi casna rec ! Lada je radna mazga! Ima 1001 manu, hvalim njenu prohodnost i jevtino odrzavanje. U jednoj od firmi kupili su 9 za potrebe poljoprivrede, dve nisu bile ni za k.c, cak je na jednoj pukao disk na tocku?!
Ostale i dan danas trpe razne koji se menjaju nekad i dnevno na njima. Dakle desava se.
Vecina vas koji kude Ladu ocigledno nije preterano isla po blatu ili teskim terenima.
I ne zaboravite - da je uz auto bitan i vozac. Pre par godina, na jednom planinskom vencu staje Patrol 96 godiste, (ima neki komplikovan sistem prebacivanja prednje vuce) dakle stade na pola brda, a bilo je snega i leda. Prodjose dve nive LD-a i jedan samuraj. Dolazi lokalni lovac sa golfom 2 1,6, malo dignut i ima odlicne gume. - Izem ti taj Nisan, obraca se vlasniku - i vruuuum vruuum zalete ga uz brdo i prodje i on !
Napisao sam da je hvalis kao da je mercedes GL. Vecina ljudi ili lovaca uzima nivu zato sto je jeftin terenac ali to ne znaci i da je najbolji terenec.Sumo probaj malo druge terence pa ces onda vidjeti da je lada nista.
--- Kraj citata ---
Max011:
Da bi ste razumeli o čemu gdin Sumo priča , zamislite zemljište koje je okruženo sa svih stranama rekama i obalo utvrdom skroz u krug. Unutar tog terena imate sisten kanala i pumpnih stanica . Zemljište je ritska crnica izmešana sa peskušom eolskog porekla. Na prvu kišu teren je do dubine od 50-60 cenata raskvašen i lepljiv kao tutkalo. Tu se i traktori 4x4 od par stotina konja zaglavljuju pri samoj pomisli o ulasku u njivu. Dotični teren je nekad bio ekskluzivno lovište Marije Terezije... G dine Sumo da li je dobar opis terena ?!
SUMO:
Pa g. Maxe sjajni ste. zagi
Posle Marije, dodjose Dolanc i ostali ali loviste je i dan/danas izuzetno. 8.260 ha, najjaci srndac 160 poena, vepar 137.....
elem, Baki vazi i za tebe isto kao i za Nazime ! ! !
Dakle, dodji i prodji gde ja prodjem imas lov na srndaca ako prodjes. Ako ne.... just pic uzvracas bilo gde u Hrvatskoj.
Je.ote kao da smo mi na planini pa ne znamo ni za jedan drugi terenac?! Upravo iz razloga sto su SVI ostali osim UAZA zastali, propali ili nisu mogli dalje, ta drkava Lada koja uji, bruji ipak skoro svuda stize.
Bespredmetno je raspravljati sa pojedincima zaista!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju