Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci

Terenski auti

<< < (38/72) > >>

Borat:
Što se tiče dijelova iz Paddock-a, pošto mi je to posao, malo sam razgledavao i mislim da ima dosta no name kineske robe, ako dio ima neko ime odmah uslika i kutiju s dijelom, ako ne goli dio, a i dosta tih brandova koje prodaje su dosta niska kvaliteta i na automehanici u Frankfurtu koji je naj veči sajam na svijetu auto opreme nečete ih vidjeti. Što se tiče širine ponude, usko je specijaliziran za tri vozila i čini se da ih vrhunski pokriva.

Neno ti si  pravu  da ima robe Made in China! To je danas cinjenica i svi trgovci zele zaradit, a mi kupci moramo sirit informacije o dobroj i losoj robi. Nisam ni imao namjeru reklamirat Paddocka u svezi opskrbljivaca dijelova za Land Rovere! Kod njega sam kupovao i to je to, a jos se nudi I ''Famous four'' i slicni. Vidio si i sam da imas opciju kupovine ''heavy duty spare parts'' i ja uvijek i kupujem ''pojacane'' dijelove.
Konkretno kod Defendera je dosta cesta pojava lom zgloba (CV joint) i kriza kardana (universal prop shaft joint). uzrok je upravo ugradnja ''losijih'' zglobova i problem podmazivanja. Kod CV jointa koji se podmazuje s uljem SAE 90 dodje do istjecanja ulja iz kucista, a kod kriza kardana problem nastaje kod neredovitog podmazivanja kriza s mazalicom!

Borat:
Borat, kaj ne misliš da bi puno bolja investicija za te novce bila vitlo nego šperač Jer i šperom si možeš guzicu obrisat ak nasjedneš, puch je savršen dok ne nasjedne, kad nasjedne, dubi na trepavicama i plači... Al ne bi bilo loše imati ju čisto za show off za uspone pod 90, vožnju preko kanala okomito i slično hehe...
 Skyangel trebas oboje! Ja sam lovac a ne profi Off roader i zbog toga sam kupio rucno vitlo tkz.''TIRFOR" max vucne sile 26.5kN (ili 2700kg). Za istu cijenu sam mogao dobiti i profi elektricno vitlo, ali sto ako trebas izvlacit auto s zadnje strane a vitlo je naprijed ili akumulator se ispraznioččč S Tirforom auto mozes izvlacit iz bilo koje pozicije uz uvjet da imas neku cvrstu tocku u blizini (ovisno o duzini sajle koju imas a tu nema ogranicenja). Naravno moze se napravit i sidro koje zabijes u zemlju i onda ti ne treba drvo ni akumulator!
Ako imas i blokadu npr. zadnjeg dif. onda u slucaju kad si zapeo u blatu BEZ PROBLEMA se izvuces u rikverc!!! PROBANO! ne treba ti traktor!Naravno uz pretpostavku da imas ''mud terrain tires"

Borat:

--- Citat: skyangel - 17. 12. 2007. 15:44:26 ---Ne pričam ja na pamet bez brige. Tamo gdje moj defič i lada niva sa traktorskim gumama idu, niti jedan mitsubishi (konkretno l200 i pajero), Toyota pick up 4x4, nissan terrano II kratki i dugi, Vitara nisu išli. Ti auti su svi testirani kod mene na terenu. Puha izostavljam uvijek jer ne spada u tu kategoriju terenaca obzirom da ima obje špere.

--- Kraj citata ---
Defender, Mercedes G, Suzuki Samuraj, UAZ i neki Land Cruiseri  imaju krute osovine naprijed i nazad. To je fundamentalno za ozbiljnog terenca, dok ovi drugi naprijed imaju nezavisno vjesanje. Ukratko kruta osovina ja bolja za off road dok je nezavisno vjesanje bolje za cestu. Zbog toga je uglavnom i razlika u prohodnostiizmedju gore nabrojanih. Lada Niva isto ima nezavisno vjesanje a ipak je malo prohodnija od Vitare, L 200 i slicnih. Uglavnom zbog boljeg odnosa mase, snage, dimenzija i slicno.

Expresica:
Imao sam ovoga oko godinu dana,sranje za teren,morao sam ga se rijesiti na ovakav nacin.....najkorisnije...

Expresica:
Od tada vozim Ladu i nemam bas toliko problema sa njom kako vi pisete,mozda zato sto je pravljena za njemacko trzisteč! Za teren je ludilo a i za bubrege!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju