Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
Terenski auti
medo:
--- Citat: nazime - 27. 02. 2009. 20:23:30 ---Antezg, slažem se s tobom.
Dobre gume na bilo kojem 4x4 pa da vidiš. I dosta snage u autu.
--- Kraj citata ---
Znas u cemu je jos problem???
Treba znati i iskoristiti to sto imas. Ja sam jako neiskusan sa 4x4 i tamo gdje sam mislio da ne mogu proci prosao sam. Meni se to cinilo strasno cool dok su drugi,iskusniji govorili da to moze svaki 4x4. Ocito je da ja pojma nemam sto moj auto sve moze ili ne moze. Cini mi se da bi iskusan vozac napravio vise sa kangoo 4x4 nego ja sa svojim.
Dobar sam vozac i sa prednjim pogonom i dobrim gumama lance nikad koristio nisam ,a zivio sam u Lici.
Nazalost nemam manual knjizicu da shvatim kako se kod Patrola koriste blokade i kada se to koristi pa ako netko zna nek mi kaze. Ima puno toga ali ja samo znam saltat u 4x4 ili 2x s tim da sporohodni L4x4 nisam koristio.
Imam nove gume ;D
nazime:
Da medo, ima i tu nešto. Bitno je i tko vozi.
Ne znam kakve bi blokade mogao imati Patrol. Kakve imaš oznake na ručici za šaltanje?
Ja na Cherokee-u imam pogon na zadnje, onda imam 4x4 koje mogu koristiti konstantno bez obzira jel vozim po asfaltu, makadamu ili blatu, onda 4x4 koje koristim samo na mekoj podlozi, i imam 4LO... i tu nema vrtnje volanom.
Antezg:
--- Citat: Midian - 27. 02. 2009. 20:29:58 ---ne verujem da x5 sa dobrim gumama moze isto sto i niva.
nije samo u gumama,vec odnos snage i tezine,jednakost prenosa na sve tockove.
evo ja sam sa mojom presao 80 000 i od svega toga sto ste nabrojali menjao sam samo lamelu.
--- Kraj citata ---
X5 nije terenac-to je suv ;) nije za teške terene-njegov teren su ceste do skijališta,ali zato npr ide po zaleđenoj cesti bolje od bilo kojeg klasičnog terenca.
Medo- koje godište ti je patrol i što ti piše na maloj ručici i jel imaš kakav gumb na kojem piše diff lock ili sway bar disconect?
medo:
--- Citat: nazime - 27. 02. 2009. 20:42:59 ---Da medo, ima i tu nešto. Bitno je i tko vozi.
Ne znam kakve bi blokade mogao imati Patrol. Kakve imaš oznake na ručici za šaltanje?
Ja na Cherokee-u imam pogon na zadnje, onda imam 4x4 koje mogu koristiti konstantno bez obzira jel vozim po asfaltu, makadamu ili blatu, onda 4x4 koje koristim samo na mekoj podlozi, i imam 4LO... i tu nema vrtnje volanom.
--- Kraj citata ---
Pa imam H4 ,L4, zatim H 2 ili obicni pogon na zadnje te neki prekidac na kojem pise def. unlock, def. lock i jos nesto.Nemam sliku pa ne znam.
ima i prekidac stabilizator off i on (off je koliko sam skuzio ako se vozi do 20km/h i off road).
Autic je 99.god. i 2.8TD sa oko 95kw. Nova linija, nije onaj cetvrtast ostrih linija. Ima 7 sjedala i ide kroz 50cm vodu bez problema.
enigma:
--- Citat: Midian - 27. 02. 2009. 20:29:58 ---ne verujem da x5 sa dobrim gumama moze isto sto i niva.
nije samo u gumama,vec odnos snage i tezine,jednakost prenosa na sve tockove.
evo ja sam sa mojom presao 80 000 i od svega toga sto ste nabrojali menjao sam samo lamelu.
--- Kraj citata ---
X5 je fenomenalan automobil ali u kategoriji terenaca ne bi išlo!!
Terenci su Mercedes G,Land Rover Defender,UAZ ,Toyota 4runer (talibanka) od serijskih!!!
A ovo sve drugo su kompromisi!!!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju