Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Terenci
USPOREDBA:SUZUKI SAMURAJ i LADA NIVA
shaga:
Evo da ne ispane da se Samuraji ne kvare......meni prije par dana orisla pumpa od vode........Vozim ja i vidim pregrijava se.......a ja ko tupan dodao vode i nastavio........kad opet nema vode ..........i tek onda vidim da curi na pumpu onoliko koliko dospem u hladnjak........A sada trazenje i ako budem imao srece uklopicu se u 100 eura
PinzHunter:
--- Citat: shaga - 15. 11. 2008. 14:26:58 ---Evo da ne ispane da se Samuraji ne kvare......meni prije par dana orisla pumpa od vode........Vozim ja i vidim pregrijava se.......a ja ko tupan dodao vode i nastavio........kad opet nema vode ..........i tek onda vidim da curi na pumpu onoliko koliko dospem u hladnjak........A sada trazenje i ako budem imao srece uklopicu se u 100 eura
--- Kraj citata ---
ne brini naci ces ti vec nesto. ali ovo se desava i drugim vozilima. Osim VW Buba i Pinc, i naravno ostalima koji su zračno hladjeni ;D
baron:
Lada je puuno udobnija od samuraja, kod koga stradaju bubrezi na zadnjem sjedistu. Jeste da se lade brze kvari, ali kad se pokvario samuraj, bilo je nemoguce popraviti ajnspric.
Jedan:
--- Citat: shaga - 15. 11. 2008. 14:26:58 ---Evo da ne ispane da se Samuraji ne kvare......meni prije par dana orisla pumpa od vode........Vozim ja i vidim pregrijava se.......a ja ko tupan dodao vode i nastavio........kad opet nema vode ..........i tek onda vidim da curi na pumpu onoliko koliko dospem u hladnjak........A sada trazenje i ako budem imao srece uklopicu se u 100 eura
--- Kraj citata ---
Otvaram ovu staru temu jer me srce boli kad netko kudi "Nivu" u koju se ja zaklinjem i to s veoma dobrim razlogom.
--- Citat: baron - 01. 10. 2010. 21:13:11 ---Lada je puuno udobnija od samuraja, kod koga stradaju bubrezi na zadnjem sjedistu. Jeste da se lade brze kvari, ali kad se pokvario samuraj, bilo je nemoguce popraviti ajnspric.
--- Kraj citata ---
Samuraj je odlično terensko vozilo - ali! U ova dva "posta" u ovoj temi po meni je mnogo rečeno. U vrijeme dok su ljudi još bili normalni (a i danas, iako istina nešto rjeđe) dijelove za "Nivu" (koju koristite u lovu ) mogli ste pronaći na svakom otpadu, a poslije rata doslovno u svakom većem selu na nekoj olupini. Osobno sam s takvih olupina skidao dobar dio potrošnog materijala koji vam treba ako "Nivu" vozite izvan javnih prometnica (spone, "krajnici", "kugle", getribe, motori i sve za njih, dijelove elektro-instalacije i mnogo drugog). Danas odete u "Auto Magdić" i odmah i bez čekanja kupite što vam padne na pamet i to za male pare. Sat vremena na zamjenu i "vozi Miško". Probajte to isto na bilo kojem drugom vozilu!
S nove "Nive" izvadite svu "elektroniku" (jer je smeće) i ostavite goli klasični motor 1.7. Ako imate mogućnosti prebacite na tako pripremljenu "Nivu" 1.7 oba (obavezno oba) diferencijala od serije 1,6 i uživanju nema kraja! Prije "braka" s njom naučite nešto o mehanici ili na nju zaboravite i potražite exkluzivniju damu (koliko one koštaju to naj bolje znaju oni koji ih imaju - mislim na dame). zagi
draganco:
U necemu se mogu usporedjivati u necemu ne.
Naprimer lupnes Ladu i za 5 delova(levi blatobran,far,vezni lim,maska i prednji branik) potrosis tacno 200€, povoljni delovi. Vise te kosta tudja greska vremenski(potrosio 3 dana).
Ako je hoces kupiti u Austriji na Akcionu, moras da istreses 13.500€. Dok u Srbiji i Hrvatskoj kosta oko 8-9.000€.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju