Lovna kinologija > Veterinarski kutak

Stradanje lovačkih pasa u lovu

<< < (11/12) > >>

Huntercro:
Imam iskusnu terijerku (sad je dao kolegi) koja nikad nije rasječena u lovu, odlično radila Ds ali svaki odlazak u gater obvezno i kod veterinara xxx šavova i krpanja,
Kako sad to objasniti? Sad kod sebe imam braka kuju mladu i koja nikad nije rasječen, ali u gater ju nedam

magwin:

--- Citat: Huntercro - 27. 11. 2008. 21:02:36 ---Imam iskusnu terijerku (sad je dao kolegi) koja nikad nije rasječena u lovu, odlično radila Ds ali svaki odlazak u gater obvezno i kod veterinara xxx šavova i krpanja,
Kako sad to objasniti? Sad kod sebe imam braka kuju mladu i koja nikad nije rasječen, ali u gater ju nedam

--- Kraj citata ---

treba u gaterima mijenjati veprove.

TUROPOLJE:
Kerber slažem se sa tobom u potpunosti šta se tiće svega oko gatera ..

Npr.. imam psa 6 god. Al. brak jazavčar ..Treniran u gaterima na D.S od 4 mj. aktivno 6 mj.
i lov , sa 8 mj. u lovu ga pregazile  svinje . bez težih ozljeda jer su ušli među krdo svinja ca 60 kom , od tada dalje povremeno ugater i pred njim je do sad odstrijeljeno ca. 200 svinja šta u pogonu šta na štandu . dva puta ulovio živo prase 30 kg.. a ovu zimu mi ga ispara vepar po rebrima 15 šavova i na vratu 5 . Nikad nije šta sam ja vidio u pogonu išao bliže od 5 m . ali dogodi se gustiši .

A sve ovo šta se događa u gaterima su preoštri psi koji u lovu poginu skoro svaki ili ljudi puštaju po dva tri psa i tada su hrabriji i žele se kvačiti .

Svog starog psa odvedem u gater samo radi kondicije ili kod obuke mladih pasa .

Gater je jedno veliko pomagalo kod obuke pasa na divlju svinje samo kakav gater jer premali gateri nisu za obuku i u takvima najčešče strada pas .

A svakako vam velik iz mog iskustva da je lov jako opasan za mlade pse koji još nisu osjetili divlje svinje i nemaju respekt , pa se u lovu dogodi da po pet šest pasa okruži vepra a mladi psi se neznaju čuvati i tako poginu obično u prvom lovu.

Veliki gater sa pravim boniteto i sa pametnim svinjama je najvrijednije šta se može imati za obuku pasa svinjara.

SEJFO:
Pozdrav svima!!!!
Da ne bih otvarao novu temu molik kolegu koji je upućen u moje pitanja da mi odgovori, a pitanja glasi:
1. Da li oparenu kuju voditi u lov  (znam za šetnje) i koliko vremena treba proći od parenja da bi se sa sigurnošću mogla pustiti među pse da je ne opale ponovo, i do kog vremena  bremenitosti je pustati sa povoca da se istrči!!!!!
 Unaprijed zahvalan!!!!! zagi zagi

Antezg:
Ja sam svoju brakušu vodio do jedno 3 tjedna pred koćenje-nikakvih problema nije bilo ni s kujom ni s štencima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju