Kad već niste za ukidanje LV (iako, u dubini duše, nisam ni ja), onda hajdemo nešto napraviti. Postoji puno kreativnih ljudi i konstruktivnih ideja na ovom forumu, no čini mi se da smo u pat-poziciji. Dok se određeni vlastodršci ne maknu iz svojih pregrijanih fotelja, dok ne shvate neke stvari te priznaju svoje neznanje i lijenost, dok ne prestanu svoje mediokritetske stavove i ispodprosječna mjerila nametati kao izvanredne i vrhunske te napokon puste mlade, kvalitetne i maštovite ljude da preuzmu vodstvo te uvedu i LV i hrvatsko lovstvo u novo doba, ništa od svega toga. Možemo mi ovdje raspravljati i žaliti se, možemo kritizirati ljudsku glupost i škrgutati zubima na oholost čelnika HLS-a, možemo izmišljati briljantne ideje i svim silama truditi se implementirati ih u učmali i prašnjav sustav uprave HLS-a, no svim tim barba Ðuri i kompaniji ne možemo ozbiljnije naštetiti. HLS djeluje kao jak i beskrupulozan lobi, te neće dopustiti šačici kritičara i neistomišljenika, koliko god oni u pravu bili, da ih maknu s čelnih pozicija i počnu mijenjati postojeću situaciju. Iz ove teme je vidljivo da se uredništvo LV redovito oglušava na sve moguće prijedloge, molbe i kritike te tvrdoglavo tjera vodu na svoj mlin. Jadno!
Gospodo, čini mi se da smo nemoćni. Jedino što mi pada na pamet jest pokretanje novog lovačkog časopisa pod pokroviteljstvom i vodstvom ovog foruma, no time problemi degradiranja HLS-a i službenog glasila hrvatskih lovaca ne bi bili riješeni. Druga mogućnost jest izvršavanje ekstremno jakog medijskog pritiska na HLS i uredništvo LV, ali da li bi taj pritisak uspio??? Pošto na ovom forumu ima puno ljudi koji o ovoj problematici i lovu općenito znaju mnooogooo više od mene, a neki od njih sigurno imaju i utjecaja na HLS, predlažem da se priključe raspravi i pokušaju dati svoj obol rješavanju problema ove, nazovimo je progresivne dekadencije LV. Ustanovili smo što ne valja; sad je red da nađemo način kako popraviti pokvareno...