Da skratimo priču; kome da se obratim i kome da ja i meni slični ponudimo svoje usluge, glasove, potpise ili što već treba da se počne rješavati ova situacija s LV i HLS-om?
Prije svega trebao bi postati lovac, pa član HLS-a, tj. plaćati saveznu članarinu, a tek onda možeš preko izbora ili bilo nekog drugog djelovanja mjenjati "stvari". Jer ovako si u poziciji da bi mijenjao uređivačku politiku LV-a a sam nisi lovac ni član HLS-a čije je on službeno glasilo, a i ne pridonosiš svojim radom i prilozima. Ono što se nekako naziva "kredibilitet", nemaš to.
Moraš znati LV je glasilo HLS-a, znači većine lovaca u HR, jer svi lovci ni sva društva kako znaš nisu članovi HLS-a. Oni su koliko im naravno dozvoli urednik i autori priloga. Prije je vjerojatno bilo više priloga, a danas se više očekuje da se sve dobije gotovo na dlanu i da članke pišu oni koji su za njih plaćeni, i da ne mora neki tamo lovac sudjelovati sa svojim prilozima.
Nekada davno je bilo dovoljno napraviti galamu, izazvati efekt gomile, i nevin čovjek je mogao završiti na nekom drvetu klateći se o uže. Ali danas se na galamu malo tko obazire, a teško ti je i izazvati efekt
"rulje" di nitko ne razmišlja svojom glavom nego slijedi poklike najglasnijih u grupi.
Prema tome završi za lovca, školuj se, radi, lovi, vjerojatno znaš jezike, pa onda pokucaj i reci: gospodo na vrhu nije vam tu mjesto, ja znam bolje...