Isa imam kući (ne jeftin) video parlafon koji ima te male led diode i po noči vidim sve odlično, slika je vrhunska, ali imam problem po danu kad sunce tuče prema njemu. Kakvaje tvoja kamera po danu?
Moja kamera snima po danu u standardnom dnevnom snimanju, tehnologija digital 8,naravno vrhunska digitalna tehnologija.To je standardna kamera koja nije ni predviđena za svrhe u koje je ja koristim u lovu ali može poslužiti.
Slika je naravno besprijekorna a ja je nemogu pokazati na internetu u punoj rezoluciji radi ograničenja koja imam pri stavljanju slika na internet.Slike u tako visokoj rezoluciji ,a naročito video snimke zauzimaju jako puno prostora .
Ima dva osnovna moda snimanja dnevni i noćni,po noći, ja sam taj koji ručno u izborniku kamere uključim noćno snimanje a po danu ga isključim na isti način .
Tako da mislim Stipe da je na tvom kućnom parafonu uključena stalno 24 -sata noćno snimanje .
Na taj način imaš odličnu sliku po noći a lošu po danu jer imaš po danu previše svjetla za taj noćni režim snimanja.Po meni to bi za nadzor,parlafon i ostalo...... trebalo snimati u dnevnom režimu po danu a kada pade mrak automaski bi se trebalo uključiti noćno,kada bude dovoljno svjetlosti kamera bi trebala ponovo automaski izgasiti noćni režim i preći na dnevni.
Trebalo bi malo proučiti upustvo,rješenje je sigurno tam u postavkama.
I nemojte se puno zamarati sa 2,3,5 ili 8 MP , u kamera to poskupljuje cijenu a nije jako bitno za bar za noćni režim snimanja divljači a za dnevni da ali tu bi bilo sasvim dovoljno i 3 MP.
Bitna je jačina infrasvjetla ili jačina blica ,zavisno kako snima.Da vam pokažem jednu sliku koju sam nedavno snimio isa čeke.Na slici je jazavac,zum je otprilike bio do 10 x, udaljenost 20 metra, slika je snimljena sa rezolucijom od 0,8 MP.Kako vidite slika je besprijekorna sa niti 1 MP.
Ali to je zasluga jakog infrasvjetla sa ,to je bitno za jasnu i kvalitetnu sliku po noći.Po danu i dnevnu sliku je bitno koliko ima MP ali rezolucija od 3 MP je sasvim pristojna za moj ukus.
Na svom digitalnom aparatu iako je od 7 MP,u postavkama sam stavio snimanje na 3 ,sasvim pristojno i za razvijanje slika većih dimenzija od standardnih,kao i za gledanje na računalu.
Evo vam slike jazavca (pok .) u rezoluciji manjoj od 1 MP,slika je odlična i jasna ali ne radi ne radi MP već radi jačine infra svjetla.