Evo htio bih vam više pribižiti opis događaja koje su mi ispričale kolege koji su bili sudionici tog lova,inače i sam sam prije lovio na tom terenu dok sam bio u toj lovnoj grupi.Teren na kojem su se lovile svinje tog dana dosta je nepregledan i inače u ovo doba godine taj predio pun je gljivara koji nanose dodatnu zbrku i nemir u lovištu na tom terenu, koji je povšinski dosta malen a omeđen starom cestom zagreb-rijeka i željezničkom prugom. Svakodnevno ti medvjedi nemaju mir i učestalo su u pokretu zbog nemira.Tako i tog dana u tom lovu prije samog početka lova prigonom medvjedi su več počeli dolaziti na štant bilo ih je pet, medvjedica sa tri dvogodišnja mlada i druga dva medvjeda koja su krenula na drugu stranu.Ova medvjedica je u par navrata pokušavala je proči kroz štant ,kako je dobila u nos lovce vračala se nazad sve dok se mladi nisu razbježali.Onda je nastala panika i krenula je pravo na lovca koji je bio najbliži.Da bi je zaplašio opalio je dva hica u zrak što u večini slučaja rezultira da medo pobjegne ali ovoga puta to nije važilo.Pošto je imao sačmaricu kod sebe nije stigao prepuniti a ona je nastavila trčati na njega. Da bi se spasio skočio je na drvo ali ga je ona zgrabila za ruku i srušila zatim za nogu i povukla ga niz padinu 50ak metara.Kad su lovci čuli zapomaganje potrčali su mu u pomoč,a međuvremenu medvjedica ga je ostavila i odjurila.Na kraju mogu reči da je čovjek nasreću ostao priseban i na vrijeme uspio spiječiti krvarenje iz noge i da su ga kolege uspjeli brzo iznesti do kola hitne pomoči jer bi posljedice bile znatno kobnije.