Lp!
Ove dane sam spremio, natanko u suboto, but divje svinje. Več pet dana bio je u rumuladi, za koju sam upotrebio friške začimbe iz mog vrta: bosiljak, peršin, mažuran, šetraj, timijan, vlasac, ruzmarin, češnjak i papar, sve skupa prelio sa maslinovim uljem i u glinenom posudu stavio u frižider. Subotni menu bio je raznolik. Melancane sam narezao našnite i jih posolio ter neko vreme ostavio da ispuste vodo. Međuvremeno sam pripremio ostalo povrče. Malo melancana, tikva, crvenu i zelenu papriku, rajčicu, luk (ljutiku).
Ispekao sam melancane na maslinovem ulju, pustio da se ohlade i dodao črešnjak i peršin, naravno sve isseckano. Sa povrčem obložio but, posolio i dodao malo wordšerskog umaka. Sva skupa u glineni posudi stavio u pekač, na 180oC za 2 sata.
Onda sam pripremi hladnu predjelo. Dvije rezine salame od lopatara, dvije od jelena običnog, rezina okajenog, suvog buta, malo paštete iz guske, malo bakalarja, tri polovine jaja od prepelice, sir breia obični i brei sa orahima, vrgnje u octu i gbrovi dedi u ocetu, malo đema od brusnice i malo masla a za dekoraciju mala rajčica urezana u zvjezdu i stavljena na list bosiljka. Pored postraga opečen leb i za piti domči teran.
Kad se sve lepo pojelo, lagano sam počeo spremati glavno jelo. No da ne zaboravim, pečenje radovito sam zalivao sa supinom osnovom, tako, da se ne izsuši.
Izkuhao sam zelena šparoge i popražio jih na maslinovem ulju, onda dodao črešnjak i peršin, malo posolio i to je to.
Svo povrče koje se je peklo pored mesa izvadi i stavio ga u kastrolu, dodao i dosta soka od pečenja, sve skupa pretlačio i dodao crni tartuf i kislo vrhnje.
Tako imao sve tri priloge. Šparoge, povrče sa tartufima i hladne melancane na koje sam dao feta sir. No naravno postrega sam i pire krompir sa peršinom, a za pored solata sa vlascem i crvenu redkvu.
A za sladico postregao šumske jagode u meloni a gore sladko vrhnje...
E tako vikend je bio ljep, a i okusan i završio se tako kako sam več u temi srnjak napisao...
Lovski zdravo
Janez L