Mi smo imali nekoliko inspekciskih nadzora , kod nas je u nadzoru bila viša šumarsko-lovna inspektorica,jedan put je stanje bilo uredno ,inspektorica je posjetila po svom izboru a ne kako smo htjeli,
neke lovno-tehničke objekte,čeke,lokve sa vodom, solilišta, kaljužališta ,hranilište i sve je bilo u redu .
Nakon nekog vremena u sledećem izlasku htjela je da vidi divokoze kojih nažalost nemamao jer su migrirale u za njih bolja i mirnija staništa .Naravno po lovnogospodarskoj osnovi matično stada od 16 grla trebalo je poslije dosta godina i prirasta imati blizu 40 ali uprkos zabrani lova na njih ,rezultata nije bilo.Moram priznati da nismo uspjeli sa njima ,čak totalni fijasko , na 15.000 haktara ,možda smo imalo nekoliko grla ali pokazati ih ,teško.
Pokušali smo muvati da ih je teško vidjeti ,da je područje veliko ali ona nije odustajala,rekla je ako treba ja ću izići 15 dana svaki dan sa teleskopom , tamo gdje mi smatrate da se nalaze ali da mora da vidi bar dio.Nažalost mi smo znali da nemožemo pokazati kada ih nemamo i priznali ali na papiru u LGO ,stoje i to je bio problem.Trebali smo napraviti reviziju LGO, iako je ona vremenski još vrijedila ali trebalo je raditi novu i izbaciti divokozu uz neko dobro obrazloženje zašto ih nemamao a to naravno nismo napravili .
Izrada LGO se plaća mislim na osnovu formule hektari x 3 kune kn a pošto je naše lovište ogromno to bi nas došlo oko 45.000 kn.
To je nama velik trošak uz približno još toliko lovnozakupnine godišnje, uz ostale tekuće materijalne troškove,plus lovočuvar i ostalo i eto dogodio se taj propust.
Vanredna izrada ,odnosno revizija i kada je vremenski rok važeći ali je došlo do promjene koja traži reviziju, također košta isto.Tako smo pušing kaznu a reviziju smo također morali napraviti.
Inspektorica je bila korektna i profesionalna u obavljanju kontrole ali radi se o čistoj našoj pogrešci odnosno onoga koji nam vodi LGO ,kazna je došla ,platili smo je jer smo bili krivi,obavili smo reviziju i to bi bilo to.
Smatram da bi inspekcije trebale izlaziti i česće i više preventivno djelovati,izricati opomene za neke propuste i dati rok da se se propusti , isprave,pa tek kada sledeći nadzor utvrdi da nije,neka bude kazna i dupla.Nadzor bi trebao biti i savjetodavni i uz opomene a ne samo u svrhu popunjavanja državnog proračuna.