Kolega 7 rem mag ja mlad očito neiskvaren čovijek koji stvar gleda s svoje poštene strane struke i vjerujem da se u njegovoj šumariji dobro gospodara, ali da ima velikih razlika od šumarije do šumarije ima. Nisam stručnjak, ali imam stručnog provoditelja LGO starog šumara, nekad upravitelja šumarije koji se zgraža kad vidi šta je sve posiječeno u lovištu, daleko ispod gospodarske zrelosti. Također sam svjedok naglog bogačenja novopostavljenih upravitelja šumarija i njima bliskih lugara (čast izuzecima). E sad što se lova tiče, za vrijeme vladavine Ledinskog u HŠ sva bjelovarska svita predvođena sadašnjim županom je u Baranji tamanila jelene ko muhe normalno zabadava. Shodno takvim prijateljskim odnosima HŠ nabavljaju traktore Hittner od bjelovarskog poduzetnika. Slična priča je i sa nabavkama kombija Vito za prevoz šumskih radnika. Sad se ispostavilo da kad se radnici ukrcaju sa opremom kombi je prenizak i zapinje na šumskom makadamu, ali koga briga, prijateljstvo, veze, provizija. E sad što se lovstva tiče, ljetujem u Makarskoj pa sam često na Biokovu. Svjedok sam da po velikim vrućinama prošlog ljeta radnici šumarije svaki drugi dan cisternom voze vodu i pune pojilišta na Biokovu. Divokoze se vide iz auta što znači da su navikle na ljude i da im je osiguran mir. Našao sam i automatsku hranilicu koja izbacuje kukuruz, znači hrani se, ali neznam u kojim količinama. Lovio sam svinje u šumariji Bjelovar velebna lovačka kuća, objekt reprezentativni, ali divljači baš i ne previše , i trofejnih veprova jako, jako malo, a o jelenima da i ne pričam, pa se čak napravio i gater za uzgoj jelena običnog. Kako je u drugim lovištima HŠ neznam nisam vidio, ali nemam razloga da ne vjerujem očevicima. HŠ bi trebale biti vrh vrhova, perjanica lovstva ove jadne zemlje, no međutim kad u HŠ padne jelen od 230 - 235 CIC onda je to senzacija koju objave sve novine, kod Todorića je jelen od 245-250 CIC svakogodišnja pojava. Zašto. Kad je štreka u HŠ 30-40 svinja to je senzacija. Kad je štreka kod Todorića 90-100 svinja gazda je jako ljut, i direktor lovišta i lovočuvari stoje mirno pred gazdom. Znam da Todorić nije omiljen, čuo sam da lovi iz helikoptera, u nekoliko navrata sam vidio da lovi reflektorom iz auta, ali da ima visokotrofejne divljači ima i da mu divljač nije gladna nije.Toliko o omjerima gospodarenja HŠ i nekih drugih lovozakupnika.