POZDRAV!!!
imam svoje mišljenje, i od njega ne odstupam, Kao prvo nemam ništa protiv drugih (stranih) pasmina pasa, al ako gledamo dugoročno unazad, svaka pasmina se razvijala u podneblju gdje je i nastala, svaki pas se kroz istoriju ili povijest, prilagodio podneblju iz kojeg potiče, intelektualno se razvijao kroz vrstu i načine lova za koji je korišten, tako da vremenom, promjenom podneblja,klime,lovišta, ishrane, načina lova itd, je gubio one svoje dobre strane i navike,,,koje je imao u genima gdje je bio autohton. izuzetaka ima al je u procentima malo!!!
Uvijek su mi draži ljudi koji preferiraju i forsiraju svoje autohtone pasmine, iz jednog prostog razloga što je mali milion puta dokazano da "strani psi nisu ništa bolji od naših domaćih( mislim ex YU). kome :posavci, istrijaneri ,baraci, balkanci, planinci, dalmatinci, trobojci, nisu lijepi psi, nek ode kod okuliste,,,,il nek mi dokaže da su talijanski, francuski, ili bilo koji drugi ljepši il bolji.....
zastupam mišljenje da trebamo forsirati domaće pasmine, a uvoziti samo one koje nemamo il trebamo...(ptičare itd,)