Kolega ne slijedim te jer si izgubljen,istarac je brz u pretraživanju i podizanju ,umjeren u gonjenju sa izrazitim kontaktom sa lovcem e to je tipičnost u radu ,ja posjedujem i one kako mi kažemo bijele balkance ali to nije to da se razumijemo.Sa ovim tipičnim puštamo sve pasmine i niti jedan ama niti jedan nemože brže pretraživati brže pronalaziti zeca i pratiti gonju onu do pola sata,ali zato svi ovi drugačije obojani su duži u gonji u pravilu je tako .Dok ovi bijeli balkanci kako ih ja zovem a kažem da i takve imam u jatu nisu ono kakav bi istarac trebao biti da bi lovija na +30 i u ljutom kamenu zeca i lisicu.Još da napomenem da od sto istaraca u prvom kontaktu sa tragom ds će prihvatiti možda dva ili tri ,ove druge pasmine će to prihvatiti daleko bolje a sve ostalo je pumpanje po gaterima.Srdačan pozdrav i pored ovoliko putokaza ne isplati se biti izgubljen jer nafta je skupa
KOLEGA MOJ,,,!!
na ovom portalu ima dosta ljudi koji se bolje razumiju u istarce,,,i od mene i od tebe,,,pa se iz tog razloga ne upustam u diskusije o njima,,,,(mislim istarcima) jer ih ne zelim dovoditi u situaciju,,,,da mi se smiju,,,ono sto mi nije poznato,,,,i sto me imteresuje,,,,pitam,,,,,a i ti bi trebao mnogo toga da priupitas znaju ljudi!!!!