Nisam pronašao adekvatnu temu gdje bi rekao nešto o ovim objektima pa evo otvaram novu (ukoliko ipak ima tema molim admine da prebace).
Interesuje me stanje u vašim udrugama. Koliko imate izgrađenih lovačkih kuća i sličnih objekata.
Naše LD je u periodu od 98 godine izgradilo oko 15 lovačkih kuća. Većinom su to odlično uređeni objekti.
Sredstva za gradnju su dijelom iz budžeta društva ali i donatorska. Lovni turizam još uvijek nije zaživio kod nas ali i to je jedan od dugoročnih ciljeva. Kapaciteti i lovište su izvrsni a mora se više raditi promovisanju istih.
Najveća lovačka kuća u LD "Srndać". Teško je riječima opisati ljepotu terena gdje je izgrađena. U njenoj blizi gradi se i gater za divlje svinje (5 hektara).
Pristupni put:
Jedna od kuća izgrađenih prije 1992 godine. Mjesto idealno, pored rječice. Potpuni mir i rijetko lijepi tereni. Meni omiljeno mjesto u lovištu.
Ovaj objekat je u dijelu lovišta kojim upravlja moja sekcija. Nije ni blizu nivoa ostalih objekata ali drag mi je zbog toga što posluži kao mjesto za odmor u lovu ( gdje god da se udaljite od ovog objekta čeke su savršene). Do njega se ne dolazi autom već se morate oznojiti ( što me raduje).
Prošle godine srušen je lovački dom u Gračanici. na istom mjestu sagrađen je novi, odlično uređen i svečano otvoren. Na donjem spratu je restoran a na gornjem spratu doma su kancelarije. Nažalost nemam fotke