sve ovisi od drustva do drustva i kakav je interni dogovor i interna pravila.
u drustvu gdje sam sada svatko ide gdje hoce, nema moja ceka, tvoja ceka, i to je ok...u bivsa tri drustva gdje sam lovio je svatko imao "svoju" ceku, ceke, terene, medjutim svatko je opet mogao ici bilo gdje , ali je prije trebao nazvati "vlasnika" pa pitat, dal ja mogu ic sjest na onu tvoju, i to je isto ok...
ja sam vise naucen ic na jedne te iste terene i ceke i nisam nikad volio ici na necije "tudje" ceke...jbg, netko tamo hrani, pazi, cuva, odrzava pa nek tamo i puca...
sve je to ok, i ovaj i onaj sistem, kao i sistem gdje svako ima svoje mjesto i tamo nemas sta traziti...ako su ljudi ok i fer...
al na zalost, uvijek ima onih, koji malo rade, hrane, ciste, odrzavaju, vec samo gledaju- di jede...odu sjednu puknu...
a te fantazije sa izbacivanjem iz drustva il zabranom lova zbog lokota...ma dajte molim vas...pogotovo ak netko zivi malo dalje od lovista i putuje xy km...tamo ima neki krevet, neke stvari, kuhalo, robu, opremu(jeftiniju opremu
) i tako dalje...recimo u gorskom kotaru, gdje je lovstvo na zavidnoj razini, je sasvim normalno da su sve ceke pod kljucem...i zna se kod koga je kljuc...