Gospon Deda, da Vam ja nekaj velim... Vi pričate o materiji o kojoj pojma nemate, ispravite me ako sam u krivu... Koliko utakmica u gateru na ds ste gledali? Veličina psa nema veze s time da li će ga se vepar bojat. Veći pas u pravilu prije nastrada jer je vepru primamljivi za
Nama treba lovno upotrebljiv pas, a to je onaj koji preferira trag ds od drugih, veže se na njega, sljedoglasno ga odradi, laje na ds sa 5-10 metara, ako treba i na nos.. I tada lovac ima priliku da puca. Takvi psi, mekši, u pravilu ne stradavaju... Dakle, treba nam ustrajnost, ne temperament... S njima se lovi godinama i na ponos su svojim vlasnicima. Još jedna stvar, kad smo ponavljanja kao papiga. Dogo nije lovački pas, barem ne u lijepoj našoj...
U matičnoj zemlji je na ponos vlasnicima i dio njihovog nacionalnog blaga. Ja to ni u kom trenu ne sporim, ali njegova matična zemlja i lijepa naša su toliko različite da je pitanje kako bi ti psi lovili kod nas...
Pustite obuku, jer pas MORA u sebi čim više stvari kaj mu je dala majka priroda, a to se ne može docijepiti... Pošteno?