Autor Tema: Muflon, šampion Hrvatske ?!  (Posjeta: 7909 vremena)

Offline PH DBK

• K 1000
Muflon, šampion Hrvatske ?!
« u: 30. 12. 2008. 09:16:57 »
TROFEJA 234,15 CIC TOČAKA !! (dužina 103,40 cm)

"FULL CURL"  (puni krug)

odstrel 1.11.1981

Stvarni prvak Hrvatske !

Ali o toj trofeji se malo zna i oni koji znaju šute jer vlasnik nažalost nije popularan u ovom sistemu i u ovoj konstalaciji "zdravih" snaga.
Tu su "neki novi klinci", jurišnici koji sa bojnim poklićima Navaho indijanaca jurišaju na nove nacionalne prvake...pa makar rastezali i natezali rogove da navuku koji milimetar ili  poen u namjeri uživanja na tronu nepobjedivosti !

« Zadnja izmjena: 30. 12. 2008. 09:20:22 od PH DBK »

Offline rubi

• K 100
  • **
Odg: Muflon, šampion Hrvatske ?!
« Odgovori #1 u: 30. 12. 2008. 11:44:33 »
Da li je lovac iz Makarske g. Bilić.
Čuo sam da je prije petnaestak dana odstrijeljen jak muflon u lovištu Šumarskoga fakulteta ( Kalifront )

Da li je navedenu trofeju ocijenilo CIC povjerenstvo mislim da je kod ocijene bilo nekih nesuglasica ali vi bolje znate.

Dobra Vam kog

Offline Hubert.ctg

• K 500
  • oštrooki
« Odgovori #2 u: 30. 12. 2008. 11:50:45 »
Fuf...  ččč

Da li je stvarno odstreljen prije 27 i kusur ili je štamparska greška?
LOVOM DO ZDRAVLJA
Streljaštvo je zakon

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #3 u: 30. 12. 2008. 12:45:43 »
Molim da se barata potpunim i istinitim informacijama jer polovične te neprovjerene pokazuju neozbilnost ljudi a samim time i našeg foruma na kojem smo svi prisutni.

Offline Tava

• K 100
  • **
« Odgovori #4 u: 30. 12. 2008. 14:31:10 »
Čuo sam o tom trofeju. Navodno odstrelio ga je političar iz bivše države. Trofej je dugo bio sakriven. No gospodo lovci čemu toliki navodnici i podcjenjivački tonovi koji se definitivno odnose na današnje trofeje i današnje lovce? Da li oni znače da je sve ovo što se lovi u novije vrijeme laž i prevara, a lovci su neznalice i lopovi. Mislim da definitivno ne. Treba poštovati svaki trofej, a ako netko ima neki materijal kojim bi osporio kvalitetu trofeja i povjerenstva koje ga je ocjenilo molim lijepo neka to iznese pa se sve lijepo može provjeriti. Ovaj trofej uistinu izgleda sjajno, no zašto se i danas (osim ovih nekoliko slika) skriva. Dajte neki dokaz o porijeklu, sakupite komisiju CIC-a i ocijenite ga. Vjerujte mi manje je to posla od izgradnje mosta na Pelješcu. Na taj će način biti ispravljene dvije nepravde. Prva prema trofeju koji se sve ovo vrijeme skrivao, a druga prema trofejima koji se pokušavaju okaljati bez, po meni, valjanih razloga i dokaza.

Pozdrav
Ako po lošem vremenu na polju vidiš čovjeka znaj ili je lud ili je lovac

Offline PH DBK

• K 1000
« Odgovori #5 u: 30. 12. 2008. 15:04:57 »
Svi ste djelomićno u pravu

No evo argumenta !!

I kako se protiv argumenta ne može nego špekulacijama i kojekakvim smicalicama tako je aktualni prvak koji se vodi kao prvak a jaći je jedan poen, lagano nategnut u rasponu što je kod muflonske trofeje itekako pogodan teren za razvlačenje....

o tome se je pisalo nekoliko puta u lovačkoj tiskovini ali naravno, spomenuti bivšeg Jugoslavenskog političara da ima najjaču trofeju nije poželjno.

Offline PH DBK

• K 1000
« Odgovori #6 u: 30. 12. 2008. 15:11:30 »
Šjor TAVA... zadovoljni ??

ps. kad se muflonu opkuha trofeja, rogovi (puževi) se skidaju. Tada zaostane kojekakvo tkivo u rogu i na kosti koje se skine da se ne usmrdi.
Potom između roga i kosti ostane prazan prostor (luft) te se rogovi mogu micati po nekoliko centimetara u rasponu. Nadasve ako se kosti odreže i ostavi 7,8.. 10 cm.
Dodatno.. ako se kost još malko obrusi time se rog još više klati na kosti te se može zaraditi još koji cm !!!
I onda fino rogove našpanuješ u maximalni raspon, uliješ epoksidnu smolu ili nešto slićno i to se tako fino stegne za sva vremena.
« Zadnja izmjena: 30. 12. 2008. 15:19:51 od PH DBK »

Offline dean

• K 3000
  • *
  • Prvo gledaj od koga ide, a onda kaj ide
« Odgovori #7 u: 30. 12. 2008. 15:13:15 »
Kakve veze ima tko je stekao tu ili bilo koju drugu trofeju?! To je na ponos lovišta gdje je divljač uzgojena a manje na onoga tko je stisnuo okidač!

Offline PH DBK

• K 1000
« Odgovori #8 u: 30. 12. 2008. 15:24:00 »
Kakve veze ima tko je stekao tu ili bilo koju drugu trofeju?! To je na ponos lovišta gdje je divljač uzgojena a manje na onoga tko je stisnuo okidač!

u nedostatku argumenata služimo se frazeologijom !?

A što ako slučajno onaj koji je stisnuo ima i lovište kojim se 'oče podičiti ?

Ima ima itekako veze, ne kupuje Ferrarija onaj koji želi promovirati gradić Modenu nego se ima ozbiljnu ambiciju potruditi da bude broj jedan ..zar ne ?!

Offline rubi

• K 100
  • **
« Odgovori #9 u: 30. 12. 2008. 15:44:32 »
Da li je službeno potvrđen koliko se siječam povjerenstvo je dalo odgovor da trofej nije ocijenjen 2000 u Kamenici.

Offline PH DBK

• K 1000
« Odgovori #10 u: 30. 12. 2008. 15:57:44 »
Da li je službeno potvrđen koliko se siječam povjerenstvo je dalo odgovor da trofej nije ocijenjen 2000 u Kamenici.

nije siječam nego sjećam zagi

pa nije moja pok. baba potpisala ovo gore ?!

uvrijedit našeg kolegu lovca, vlasnika največeg koncerna u Hrvata, vlasnika najboljih trofeja u Hrvata, vlasnika najljepših vila, jahta, sportskih auta u Hrvata,... pa to je smrtni grijeh, ne bi me čudilo da me čorkiraju večeras !!!

Offline JANEZ L

• Moderator
  • K 3000
« Odgovori #11 u: 30. 12. 2008. 18:47:32 »
Lp!

Ova vaša debata koji je naj jači, koji najbolji me je navdala sa jednom takom tugom...o više i manje vrednjih ljudih...kao je več druže napisao, nije važno ko je uplenitalj jer je trofej odraz lovišta i ne podeljava se medalje čovjeku koji je upucao taj trofej, ampak trofeju koji je dosega bodove, da ispuni pogojeve za neku medalju...Bodove so si izmislili ljudi ne mufloni, srnjaki, gamsi... U prvi vrsti so bodov za klasiranje trofeja, a sve više postaju prestiž s čijim se lovci ponašaju, ko mali bogovi...

Lovski zdravo
Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...

[img width=100 height=99]http://i60.tinypic.com/s

Offline Nosler

• Global Moderator
  • K 3000
« Odgovori #12 u: 30. 12. 2008. 18:50:58 »
Lp!

Ova vaša debata koji je naj jači, koji najbolji me je navdala sa jednom takom tugom...o više i manje vrednjih ljudih...kao je več druže napisao, nije važno ko je uplenitalj jer je trofej odraz lovišta i ne podeljava se medalje čovjeku koji je upucao taj trofej, ampak trofeju koji je dosega bodove, da ispuni pogojeve za neku medalju...Bodove so si izmislili ljudi ne mufloni, srnjaki, gamsi... U prvi vrsti so bodov za klasiranje trofeja, a sve više postaju prestiž s čijim se lovci ponašaju, ko mali bogovi...

Lovski zdravo
Janez L

just just just Nemas pojma koliko se slazem sa tobom! z10
I aint asked any pardon for anything I've done.

Offline Schultz and Larsen

• Global Moderator
  • K 3000
  • Carpe diem tail gunner
« Odgovori #13 u: 30. 12. 2008. 18:57:31 »
Lp!

Lovski zdravo
Janez L

just just just Nemas pojma koliko se slazem sa tobom! z10

Momci, niste sami
Schultz & Larsen
systematic precision
One shot, one skill....

Keep your friends close, but enemies closer

JA SAM JARAC ZIVODERAC, ZIV KLAN NE DOKLAN....

Offline kalnik

• K 500
« Odgovori #14 u: 30. 12. 2008. 20:41:54 »
fakat d4