Autor Tema: NAJTROFEJNIJI LOVAC NA SVIJETU !!!  (Posjeta: 19867 vremena)

Offline Kunopas

• K
  • *
Odg: NAJTROFEJNIJI LOVAC NA SVIJETU !!!
« Odgovori #150 u: 08. 05. 2021. 21:58:51 »
Ne znam da li je netko čitao o španjolcu Sanchezu koji je radio uAfrici za poduzeće koje je gradilo pruge!?
U mirovinu je otišao sa 2000 odstreljenih bivola,120 lavova,80 slonova... Ostala odstreljena divljač brojila se u hiljadama!

Tu ima o njemu:

https://www.africahunting.com/threads/tony-sanchez-arino-a-great-professional-hunter.3322/

Offline MladenP

• K 100
  • **
« Odgovori #151 u: 09. 05. 2021. 00:42:26 »
Ne bi se trebalo ne spomenuti jednog, također, velikog lovca JOHN ALEXADER HUNTER (1887-1963). Njegovu knjigu prevedenu na Hrvatski "African Hunter" čitao sam kao gimnazijalac prije cca 60 godina. Preporučam knjigu ako se je može negdje naći.
Samo precizna puška je lijepa puška, ostale su samo lijepi zidni ukrasi.

Offline roger

• K 3000
  • *
« Odgovori #152 u: 09. 05. 2021. 05:58:15 »
Ne bi se trebalo ne spomenuti jednog, također, velikog lovca JOHN ALEXADER HUNTER (1887-1963). Njegovu knjigu prevedenu na Hrvatski "African Hunter" čitao sam kao gimnazijalac prije cca 60 godina. Preporučam knjigu ako se je može negdje naći.
Ovu knjigu trazim vec jako dugo. Nisam znao da uopce postoji prijevod na Hrvatski.
Na amazonu pojedini primjerak ove knige na engleskom postize previsoke cijene. Moderni re-print knjige nisam nasao, da se ponudi u nekoj razumnoj cijeni.
Gente Balcanico!

Offline Max011

• K 1000
  • Zbogom Šakira bejbi...
« Odgovori #153 u: 09. 05. 2021. 21:15:16 »
Domaci izdavac je śtampao Velikog belog lovca i Africkog lovca pomentog autora. Imao sam izdanja ali neki od pozajmljivača mi nije vratio. Mogu se naci povremeno na oglasima po ne tako visokim cenama do desetak eura po komadu. Izdanja su latinična. 

Offline johnny1966

• K 500
  • M66
« Odgovori #154 u: 10. 05. 2021. 08:21:26 »
Hvala na informaciji Max.
Sada znamo da se ni knjige ne posuđuju! happi sor

Offline roger

• K 3000
  • *
« Odgovori #155 u: 10. 05. 2021. 08:41:03 »
Ja sam tu lekciju davno naucio.
I sad ako me bas neko pita da mu posudim knjigu, ja ako mu je posudim smatram da je vise nikad necu vidjeti.
Jedna mi je u "posudbi" vec dvije godine.
Gente Balcanico!

Offline Zeiss

• K 1000
« Odgovori #156 u: 10. 05. 2021. 08:59:18 »
Ovu knjigu trazim vec jako dugo. Nisam znao da uopce postoji prijevod na Hrvatski.
Na amazonu pojedini primjerak ove knige na engleskom postize previsoke cijene. Moderni re-print knjige nisam nasao, da se ponudi u nekoj razumnoj cijeni.

Roger, imaš na njuškalu knjigu hrvatsko izdanje, košta 35 kn, sad sam gledao. Na Amazonu je oko 30$ na engleskom.  z14

Offline trapavi

• K 1000
« Odgovori #157 u: 10. 05. 2021. 13:26:49 »
Ja sam pak imao knjigu od mislim da se zvao Cobert ili Corbert. Uglavnom to je onaj Engleski časnik koji je u Indiji pomlatio tigrova ljudoždera i ostalih ogroman broj . Kupio je na Preluku za sitniž kad je bio sajam auta dole , no i moja je nakon što sam je nekoliko puta pročitao otišla na posudbu i nikad je više nisam vidio. Čovjek preselio i pitaj boga ko je tu knjigu bacio ili što već je.

Offline roger

• K 3000
  • *
« Odgovori #158 u: 10. 05. 2021. 13:49:14 »
Jim Corbet, Maneater of Kumaon.
Ali bilo je jos par drugih njegovih naslova.

Za odstrel tigrice koja je napadala ljude, lokalni guverner podrucja poklonio mu je Rigby-masuer, u kalibru 275 Rigby (7x57)
Obzirom da je spletom povijesnih oklolnosti tvrtka Rigby dosla do identicne Corebttove puske, napravili su vjernu kopiju nacrta uzeli mjere djelova sa originala, itd, te se ponovo nalazi u njohovoj proizvodnji ili ce krenuti. Mislim da je jedan primjerak kopije te puske prodan za visoku svotu na nekoj aukciji - original je jos uvijek u Rigbija, izlozebni primjerak.
Gente Balcanico!

Offline trapavi

• K 1000
« Odgovori #159 u: 10. 05. 2021. 16:48:41 »
Ima na yu tubu gdje u Rigbiju rade custom varijantu Corbetove puške ,istog 275 kalibra.

Offline MladenP

• K 100
  • **
« Odgovori #160 u: 10. 05. 2021. 18:55:34 »
Ja sam tu lekciju davno naucio.

I ja sam tu lekciju naučio, i ne samo tu. Naučio sam jednu goru. Kako ja imam puno opreme za reloading (koju sam masno plačao) i raznih mjernih instrumenata, uglavnom Mitutojo (JPN) i Starrett (USA) (koje sam još masnije plačao) naivno i dobrodušno za pomoći kolegama sam opremu posuđivao. Ali to je bilo u Australiji pa sada nema šanse da mi se moje vrati. Kako bi jedan moj dobri priatelj kazao: Rukom dajem, nogama tražim. 

Offline johnny1966

• K 500
  • M66
« Odgovori #161 u: 11. 05. 2021. 12:12:49 »
Literatura za početak, oprema za pripuniti koju patronu...
Sad još treba dečkima dati i nešto € da si uplate kakav dobar lov! rol

Offline MladenP

• K 100
  • **
« Odgovori #162 u: 11. 05. 2021. 16:30:34 »
Literatura za početak, oprema za pripuniti koju patronu...
Sad još treba dečkima dati i nešto € da si uplate kakav dobar lov! rol

Johnny, johnny osvježio si mi dan s tvojim izvrsnim komentarom.    haod4
Thank you.

Offline roger

• K 3000
  • *
« Odgovori #163 u: 11. 05. 2021. 17:01:33 »
A ko ima interesa, tigra moze danas legalno loviti u juznoj africi:

https://davidshepherd.org/news/tiger-hunting-hits-south-africa/

(zadnja zemlja na svijetu gdje je lov na tigra legalan, i opcionalno moze jos u Bangladeshu ako je pojedinicani tigar proglasem opasnosti za ljude od lokalnih vlasti, a uspavljivanje nije izvedivo, i ako lovac ima vezu da mu neko dostavi informaciju, i dodje na vrijeme i odleti na brzinu u Bangladesh).

Iako formalno, nema zemlje  u Aziji ili u Svijetu,,\ gdje se smije loviti Gaur (najveci divlji bivol na svijetu i opasniji od africkog) kad zaluta u bangladesh, i postane opasnost, i njega se na taj nacin moze loviti. O gauru proguglajte.
Gente Balcanico!

Offline trapavi

• K 1000
« Odgovori #164 u: 11. 05. 2021. 18:38:59 »
A ko ima interesa, tigra moze danas legalno loviti u juznoj africi:

https://davidshepherd.org/news/tiger-hunting-hits-south-africa/

(zadnja zemlja na svijetu gdje je lov na tigra legalan, i opcionalno moze jos u Bangladeshu ako je pojedinicani tigar proglasem opasnosti za ljude od lokalnih vlasti, a uspavljivanje nije izvedivo, i ako lovac ima vezu da mu neko dostavi informaciju, i dodje na vrijeme i odleti na brzinu u Bangladesh).

Iako formalno, nema zemlje  u Aziji ili u Svijetu,,\ gdje se smije loviti Gaur (najveci divlji bivol na svijetu i opasniji od africkog) kad zaluta u bangladesh, i postane opasnost, i njega se na taj nacin moze loviti. O gauru proguglajte.
Sad kad si spomenuo gaura upravo gledamna na Wild na tv kako tigrica ubija gaura , samo što ga je onesposobila pa dozvala odrasle već mladunce da ih poduči usmrtit takav pljen.