Imam kuju posavku staru godinu i 4 mjeseca do sada gonila samo zeca, najprije 5-10 minuta pa kasnije do 25 min, a jednom i 40-tak minuta. Otvorio se lov i ja je povedem i pustim a ona samo trče oko drugih pasa, trag prati 5-6metara zatim digne glavu i trči oko mene ko blesava a ja . Šta raditi ???
Ja u zadnje vrime dosta vrimena gledan F&H i tamo onu seriju u kojem predstavljaju pasminu po pasminu. Kad pokazuju jedinke i eksterijerno i u radu tesko kad se vidi pas mladji od 5-6 godina. Kod nas ako ne radi sve do 8. miseca starosti odma je skart
Ja san isto misljenja da se triba strpit dok ti isprid kuje ne pocne padati divljac pa ces viditi oce li ona shvatiti sta se od nje ocekuje. Naravno da triba i raditi sa mladim pasom al o tom neka pise neko strucniji
.
Kad san vec spomenija ove serije o pasminama primjetija san da u 80% pasmina gonica vodici koriste zvonca. Shvatija san zasto nakon prve scene gonjenja, od copora od 15-20 pasa mozda 2 su sljedoglasni
. U jednoj od tih serija koja je imala prevod(takve su rijetke a ja ne pricam francuski
) cak su i otvoreno pricali o tome kako ta odredjena pasmina gubi glas i to je veliki problem bla bla bla... U toj se radilo o Porculanskom gonicu.