eee prijatelju, nauka je uvesti pticara u lov.Pogotovo bretonca.Ja imam bretonku malo manje od godinu dana isto tako kao i tvoj pas, nije bas reprezentativni izlozbeni primerak ali je od dobrih, radnih i lepih roditelja. Medjutim ja kad sam je kupio , ljudi pre mene odabrali ono najlepse ona ostala i ja je kupio. U pocetku sam sumnjao da nisam prevaren, posto je slabo pokazivala bilo kakav lovacki nagon. Ali posle nekoliko meseci rada, pocela je da daje dobre rezultate u radu.Mene bretonka odusevljava, ljudi pa vi nemozete da verujete koliko ona pretrci u toku lova, a da se ne umori, gde sve zaviri, u kakvo se zbunje i trnje zavlaci...Cudo
I za sada moja zapazanja u vezi obuke bretoncu su:cesto izvodjenje na teren gde ima divljaci i strpljiv rad sa bretoncima. Ja recimo imam problem sa bretonkom sto je ona naviknuta da dolazi na poziv, medjutim kada pronadje divljac ili "ulovi" neki miris divljaci u vazduhu, vise je ne dozva NIKO. Ona ide za tim mirisom i opste se ne osvrce kada je ja pozovem. Nekad mi to mnogo smeta
, jer recimo ja vidim jato jarebica koje se dignu na nekoj udaljenosti, one dolete, moja kerusa ode u pravcu odakle su se digle, markira to mesto, njusi ga sa svih mogucih strana, osmatra nesto...i uopste se ne osvrce neko vreme na moj poziv ili bilo sta drugo. Tek kad se malo rasvesti pocne da me slusa. Znaci tvrdoglava je kao mazga...
Valjda ce sa vremenom biti bolje... Medjutim sve u svemu ja prvi put cuvam bretonca i vec mi je nekako prirasla za srce, neverujem da cu ikad menjati pasminu.