Dobra diskusija. Mislim da je scaut puno toga kvalitetno napisao i pojasnio. Bavarski i Hanoverski krvosljednici su jedini psi specijalisti za krvni trag koji se sreću na našim prostorima. Osim njih vrlo se dobro mogu obučiti ptičari (nijemci), misterlenderi, brak jazavčari, jazavčari, labradori da dalje ne nabrajam. Razlika je u načinu praćenja koja ovisi od pasmine do pasmine. Jednako tako je istina da se krvosljednik može iskvariti ukoliko sudjeluje u lovovima, dok Bavarci i Hanoverani kao specijalisti se i ne smiju koristiti za bilo koju vrstu lova. Nema niti jednog razloga da bavarski i hanoverski krvosljednici nebi mogli tražiti DS i srneću divljač, jer im je jedini posao pronalazak ranjene divljači. Imam hanoversku krvosljednicu i savršeno radi i jelena, DS i srnjaka. Njezin je otac čak odradio i ranjenog medvjeda. Davljenje divljači je realno moguće samo kada se radi o divljači koja fizički to dozvoljava ili je toliko onemoćala da je to izvedivo. Realno hanoverac je snažan pas, ali nije realno da zadavi jelena koji još uvijek stoji, kao niti vepra. Uvijek sam za to da se krvosljednik ne pušta sa povodca (zato su povodci za krvosljednike i dugački 10-13 metara) već da svog vodiča dovede do ranjene divljači, a on da uputi samilosni hitac. Biti vodič krvosljednika je zahtjevan, naporan, ali posao koji nosi puno zadovoljstva.
Pozdrav