Moj odgovor na tvoje pitanje" Šta uzgajivač napravi kad pas nije pogodan za uzgoj ili rasplod?
Nažalost pokloni ga ili češće proda lovcu, a proda mu i priču da je od vrhunskih radnih roditelja! On se inače ne boji pucnja, al djeca su mu bacila petardu u boks.
Što se tiče ljubitelja nemam ništa protiv njih, ja im rado poklonim psa koji po mojoj procjeni nema dobre urođene osobine ili ima neku urođenu manu ( plah na pucanj ), al im napomenem da nije za daljnji uzgoj!
Momci(ako se ko ne ljuti), ova tema je jako opipljiva i svako sa svog gledista je u pravu!
Ja se trudim da uzgajam pse, poceo sam prije par godina na kasicicu a svjestan sam da ono sto zelim necu imati jos za par godina mozda i vise. Mnogo rada, truda, eksperimentisanja, pravilnih kombinacija....novac da se i ne pominje....
A zelim po mnogima nespojivo, vrhunski rad i eksterijer kod rasa koje mene zanimaju
Ali da vas pitam:
Da li se ko od vas sjeca filma "Rasturac"?
Rijec je o poenteru koji kao stenac rastura divljac, ne drzi marku...koji je trebao da zavrsi svoju karijeru rano....zato sto je bio kod uzgajivaca, koji nije imao vremenna da mu se posveti, dok ga neki klinac nije uzeo pod svoje i napravio psa od njega!
Ja ga se mnogo dobro sjecam, i mislim da se pravilnim radom mogu mnoge stecene mane ispraviti