Ja za sebe smatram da sam uzgajivač ( kakav-takav), al ne držim pse ni zbog novaca, ni potrebe več iz ljubavi prema pasmini.Tako da tvoja Medo, kvalifikacija uzgajivača baš i ne stoji!
Moj odgovor na tvoje pitanje" Šta uzgajivač napravi kad pas nije pogodan za uzgoj ili rasplod?
Nažalost pokloni ga ili češće proda lovcu, a proda mu i priču da je od vrhunskih radnih roditelja! On se inače ne boji pucnja, al djeca su mu bacila petardu u boks.
Što se tiče ljubitelja nemam ništa protiv njih, ja im rado poklonim psa koji po mojoj procjeni nema dobre urođene osobine ili ima neku urođenu manu ( plah na pucanj ), al im napomenem da nije za daljnji uzgoj!
Nažalost puno ljudi, lovaca kod nas nije educirano i ne zna što pas sve mora raditi, pa tako dođu do konstatacije da im je pas dobar, čak odličan.
Večina vas ili nas na ovom forumu ni nezna koliko pas npr. mora imati zuba, niti su ikad prebrojali zube svom psu.Evo i to se prenosi na potomstvo!
Neki kažu da smo perfekcionisti i da je to gubljenje vremena! Možda i je, al da i prije nas nije bilo takvih ljudi, danas bi terijer imao 20 zuba umjesto 42, posavac bi bio crno-bijele boje, a brak bi bio 65 u grebenu ( nisam ni daleko ).
To rade uzgajivači, brinu se za pasminu! Al na žalost pravih uzgajivača je jako malo!