Je, samo ima jedna mala caka..............
U mene su oba Zeiss............., i oba sa German 1 križem
Ovaj veči na povećanju od 10 x kad pucam u metu ima vrh križa oštar ko ubod igle,
Hakko nema križ 1 več german 4, zato čak i ona tanka crta križa može na velikim povećanjima stvarat poteškoće. A još je tu i kvaliteta stakla, oštrina........
Treba pogledat ko ima takvu optiku, probat šta ti paše odlučiti.
Neznam zašto pojedinci zapnu za taj hebeni Hakko i onda tupe li ga tupe po istom.
Imao sam Hakko Majesty 1,5-6X42 i šta da kažem, kod povećanja X6 na sto metara ne da prekrije lisicu nego prekrije bačvu od 100 litara te je neupotrebljiv za imalo preciznija gađanja.
Ovdje nije problem končanice G4 već je to problem proizvođača Hakka jer ovakav tip končanice besprijekorno odrađuje svoj posao kod ostalih.
Sa mojim Docterom, sa istom končanicom u 1. fokalnom planu mogu na 100 metara gađati komarca u lijevo jaje.
Inače prvi ili drugi fokalni plan je stvar osobnog izbora i nema nikakvog problema kod korištenja jednog ili drugog, a istina je da se kod drugog fokalnog plana lakše rješava problem paralakse kod optika ali je zato izvedba nešto skuplja.
Što se tiče mogućnosti odstrjela sa crvenom točkom po NOĆI kako neki navode, neka te priče okače mačku o rep.