uzmes obican reflektor koji imas i kupis halogenu sijalicu 24v 250 wati, 8000 lumena, msm da je to sijalica za projektore ima je u prodavnicama elektronske opreme, uglavnom potrazi nacices. i da one se kace na GY6,35 kuciste kupi i njega nije skupo, 50etak dinara. ako nemas reflektor ima sada za nekih 15 -20 eura da kupis na buvljaku ili kod kineza onaj reflektor sto ima i bateriju u sebi, i isto rade na halogene samo sto oni rade na 6v uglavnom bitno ti je da te halogene isto koriste isti GY 6,35 priklucak tj kace se na njega, 24v 250w sa akumulatorom od 24v 10A\h (racunas 250\24) trebalo bi da radi jedan sat neprekidno, ali za reflektor za lov to ti nije potrebeno, moze i manje stim sto pratis proporciju, 10a/h otprilike sat, akumulator 24v 5a\h pola sata itd, ima sada da se kupe svuda oni mali akumulatorcici, tako da i to nije problem. ja planiram napraviti jedan takav, i moj izbor ce biti punjive baterije AA 1.2v 2800mA\h povezes 20 baterija dobijes 24v i 2800mAh i to je dovoljno za jedno 15 minuta neprekidnog rada sto je meni sasvim zadovoljavajuce, a nije ni toliko veliko ni tesko kao oni mali akumulatori a zavrsava posao. ako ti je 8000 lumena mnogo imas i slabije 24v 150w ili 100w itd a imas ih i na 12v npr 12v 75w ti daje oko 2200 lumena. e sada dosta tu zavisi i od reflektora tj da li mnogo rasipa ili ne, tako da nije sve do sijalice, ali eto u svakom slucaju staviti jacu sijalicu dace vise svetla ma kakav reflektor bio.mnogo se vise isplati nego bacati pare za rec takticka u opisu lampe i aluminijumsko kuciste vodo nepropustljivost jer msm ok je to ali da li vredi tih para koliko traze za njih. pozz puno, dobar pogled i nadam se da sam pomogao.
zaboravih da se izvinim na ot ali opet nadam se da sam nekome bio od pomoci