Da ne shvatite pogresno ja ne guram nikog da kupi Vortex ispred neceg drugog ali postavicu samo neke razlike i ne biti emocionalan. Ako bilo ko kupi Vortex prodizvod u Evropi ja od toga nemam nista. Ja ga korisitim i radim s njima o to ne krijem i ako nadjem nesto pogresno javim odmah. Teodora iz Optics Trade ne poznajem osobno mada sam ga vidio prije par godina na Shot show sajmu i njegov posao s mnom nema veze. St ose tice Vortexa ja samo s momciam iz Double Alpha pomognem organizirait nagrade za njihovo takmicenje o to je to. Neki poznati lovci kod vas koji su mi ptijatelji su presli sa svojih Njemaca na moj Vortex
- postavka/ propozicija kupiti polovni Kahles, Zeiss, Swarovski ili nov proizvod sa dozivotnom garancijom: bez emocija i cisto ekonomski ja kupujem nov a ne polovan za koji uvijek postoji razlog za prodaju a nekad i to cesto da nesto ne ide/ radi. To sto ne ide ako ne ide moze kostati i novca i vremena. Po nemi novo uvijek pobjedi. Nemojte padati na imena koja su nekad samo pusta zelja a nekad problem. Kako oni rjesavaju problem i koliko ce vas to kostati to trebati znati i utvrditi ako kupujete tako nesto. Po mom iskustvu privatne osobe sa problemom veliki su me tretirali kao krivca i uvijek me kostalo njihova pomoc a nikako da urade i porave na vrijeme. Kao nekog ko je dio industrije puno su bolji i pametniji da se ne osramote a privatna poznastva svugdje pomognu. Kod mene nema lovacke sezone i lovostaja a ima i druge opreme pa nije problem ali ako gubis jedini dvogled ili nisan a sezona dolazi ili traje a to se nece popraviti propade mi godina na srnjaka a to je teska greska i to bi neko morao platiti.
Gledao sam jednom inteview sa sefom Mercedesa i glupi novinar ga je pitao Koji je najbolji uatomobili na svijetu vjerovatno ocekivajuci odgovor Mercedes medjutim pametan covjek je odgovorio" najbolji auto je novi auto".
St ose tice Vortx gradaciej po kvaliteti ide ovako: Crossfire, Diamondback, Viper, Viper HS, Viper HST, Viper PST, Razor. Tu negdje izmedju Viper i PST je Strike Eagle koji je ekonomican i lijepo radi.
za tri mjeseca ce izici Sreike Eagle 3-18x44 i 4-24x44 pa pogledajte 3-18x44 kao generalni nisan za lov. Stiriek eagle 1-6 i kasniji 1-8 prodajemo ko ludi a greske su male i neznatne.
Ako ne turete ili paralax ne radi kako treba- imate garanciju ili brza popravka ili zamjena s novim i gotovo- druge nema.
Za vase kondicije, navike i nacin lova dvogledi u velicinama: 8x42, 10x42, 10x50 i 12x50, 8x56 i 10x56 za vodica ili lovnika.
Pogonski lov: Strike Eagle 1-6 ili 1-8 a jos bolji je PST 1-6 sa iluminacijom tocka i cistim pregledom kakav volite.
Standardna lovna puska- karabin 4-12. 3-12,4-16,3-15,3-18,je dovoljno a izbora ima previse
LR lov na dalje i po brdima 5-25x50,6-24x je vise nego dovoljno.
Turete su dobre ai staklo ali sve to treba dobro upucati i podesit iza svoje oko i porebe i bice sve OK. Ako ne bude tu je garancija i nov proizvoda pa makad nakon 11 godina.
za mene je Vortex bio prvi s kojim sam pogodio 1 km i to mi je dovoljna garancija preciznosti a mete gadjam makar dva puta mjesecno a nekad i svaki vikend. Meni se ne trab dokazivati a vidim i rezultate prodaje. Vortex je u juznoj polulopti udesio Leopold, Burris i mnoge druge i uzeo veili dio njihovog trzista i na to sam ponosan je sam dio toga.
Izmedju 300 i 800 m nema promea vise nikad ni sa jednim metkom. Grupe su mi na 800 sada standardne oko 200 m i meni je to dovoljno za lov i siluete.