imali ili nema ko ideju kako da ispod žičanog transportnog ringa koji je čvršći od plastičnog,ugradi neki izolacioni materijal koji će sprijećiti izlućevine npr.od sline ali i preventivno i druge.psi se trebaju voziti i koju stotinu kilometara,daleke lovove,izložbe,radne ispite i onda boraviti u tom ringu a ne privezani za drvo ili slićno a vidim postove kako ko vozi svoje pse u lov koju desetinu kilometara.Za taj problem vožnje u lov i ja sam imam više načina i primjenjujem kad mi šta odgovara a ovo o ćemu je suština pitanja i rješenja ne vidim da je iko išta konkretno baš kazao.Evo ovako ovaj transp.box na slici je obična "školjka jaja"za moja tri baraka koje bi dovezao na neku kin.priredbu s dugim putem,pa onda smještajem kad su u odmoru na kin.priredbi,šatorska krila,neke trule,zrele i ine višnje,prikolice,nesjedišta i da više ne nabrajam šta neproćitah nemaju puno veze sa inovacijama koje su zaista funkcionalne u smislu suštine teme,samo se vrtimo u krug.
Postovani gospon Redzo, osjecan se malo prozvan jer sam spomenija transport psa a u istoj recenici ne i boks pa ste to kategorizirali(izmedju redaka) kao off topic prekrsaj.
Da sam ja strucnjak kinolog koji svoje pase vodi na izlozbe i sretnik koji ima priliku putovati u daleke lovove i to sve vrlo cesto onda bi ja definitivno ima auto samo za te svrhe.
Nemamo svi za Mitsubishi, Toyota i sl. terence pa bi recimo Renault 4 ili nesto sl. bija moj izbor. Moze se naci u zadovoljavajucem stanju za parsto eura. Uvik bi nekoliko stotina kilometara radije vozija pasa u gepeku nego u boksu. A mislim da bi se i moj pas s tim slozija.
Vezano za vase pitanje kako sprijeciti propadanje izlucevina kod bokseva sa zicanim podovima prenosim vam iskustvo mojih prijatelja ribara i nekih trgovaca(citajte svercera) ribom. Vjerovatno znate da riba zaudara vise od najsporkijega djukca oni vam za svoje gepeke rade po mjeri vasku(posudu) u koju krcaju gajbe i voda se cijedi u vasku a ne po gepeku. Kad izvadite pase izvadite i vasku i s njom pod vodu. Vaske se rade od stakloplastike ili aluminija. Imam ja jednu koja se ne koristi, aluminij, radjena za renault kangoo. Ako odlucite investirati u to multifunkcionalno vozilo.
Spomenija san stakloplastiku pa da se nadovezen a vezano za odgovor na jedno vase drugo pitanje, nesto za varenje plastike. Variti ne triba(a moguce je) jer stakloplastika je puno jednostavnija i cvrsca. Svaki osrednji stakloplasticar moze vam napraviti boks kakav zelite u milimetar. Materijala nece potrositi vise od 15€ al za ruke ne znam, ti majstori su ponekad kao umjetnici kad krenu u proizvodnju. Imam ih ja 10-15 u susjedstvu pa ih mogu pitati za vas.
Eto, nadam se da sam bar malo pomoga.
Dodano; Tek sad san primjetija da ova tema pocinje sa naslovom Prijevoz psa u automobilu, pa ne vidim u cemu smo ja i jos neki kolege toliko zastranili.