Jedan način,kako okolnosti dozvoljavaju i karakter psa,mlada barakuša 6.mj.vožnja juče 240 km.malo je ranije još trebalo da"posti"od hrane i sve o.k.ovako malo "znoji".Čebe od kerova na pod pajera ,zarolano sjedište i prostora koliko hočeš.Za druge prilike imam drugačije načine čak njih još tri i sve ču prezentirati.
I šibaj:
a kujica fino:
a lagano
i
zatim:
posmatraš,uživaš i kontaš gdje bi mogao biti :bunny:ili z1jer d7samo što nije počeo kad ugledaš
jednog zatvorenog
gdje u ograđenom prostoru
i sav si
volio bi da je sav
carstvu
ali šta možeš kad su ga neki strpali u zatvor :tommy:da bi uživali gosti koji saufi on tu jadan ništa
A sada još načina i sve zavizi od daljine ,terena na kakvom loviš,vremenske situacije i koliko imaš drugara sa sobom i koliko vodiš pasa sa sobom.Kada je ljeto,jesen do zime (sa manjom visinom snijeg prikolica je jako dobra,Ubacim slame ili sijena,pod je drveni i psi ne kisnu niti im smetaju padavine.Zadnja vrata su sa mrežom tako da nije zagušljivo,Limeni krov se po potrebi može skidati.Ako vodim"đelep"pasa prostora imaju dovoljno"svi su svoji"pa se ne biju.Ako se dogodi da imam psa koji hoće da dominira imaju mjesta za vezanje na kratko povodnik i miran.Takođe mogu ozada zaključati katancem zbog"loših"namjera ili krađe.
Naredni način je moguč ali samo na džipovima.Skine se rezervna guma i ubaci u gepek.A namjenski izrađen limeni sanduk sa otvorima i ojačanjem za pričvrščivanje sanduka na mjesto rez,gume.Psi nisu u autu nego vani i sanduk treba da je izrađen da im nije propuh .U ovaj može da stane dva psa mada je komotnije jednom.Može se koristiti kad nije jako hladno ali...tada ja bar izbjegavam.
Svaki drugi način sa boksom u gepeku je primjenjiv i nekada ga primjenjujem najčešće kada je veča zima i teži uslovi za vožnju (šumske planke).Svi načini imaju prednosti i mana.