Ovaj vikend je u udruzi u kojoj sam član bila provjera. Svatko tko je došao sa užljebljenom cijevi je morao sa prvim metkom na 100 metara pogoditi barem osmicu na meti srnjaka.
Mnogi su pogađali, mnogi promašili, mnogima puška nije bila u redu. Ja sam puknuo 10-15 metaka na opće čuđenje svih prisutnih, jer kao to nije potrebno ako sam iz prve pogodio 10?!?!?! Tada dolazi kolega koji pogađa meta srnjaka u but. Te ponosno veli kako bi srnjak ostao, a uvjerava me da se za njega ne brinem kad dođe pravi srnjak pred njega. Ja mu na to velim da li te hvatala frka kad si se doma sam zabavljao, a da li te hvatala kad si prvi put išao jeb.. Šutnja je uslijedila.
Vjerujem da u mnogim društvima postoje slični pacijenti.
Kasnije smo pucali iz 308 i to je tako precizna puška da nam je dosadilo gađati desetku na srnjaku pa smo kao sky počeli gađati u glavu. Nema čovjeka kojem ta pučka nije ležala i tko nije imao grupu od 5-10 cm iz puške koju je prvi puta stavio u rame.
Po meni bi provjera trebala izgledati ovako. Na streljani se prvi metak pukne iz škripca da vidimo da je puška u redu, a onda iz nje treba pucati lovac da vidimo da li je on u redu. Da li 2,3 ili 5 mora pogoditi u 9 ili 10 je svejedno. Ali da svi vide i uvjere se da je taj lovac vrijedan lova na visoku divljač. Počeo sam na dugo i na široko, skoro ko naš isa!