Eeee-to je zato jer ima cruisera iz kraja 90-ih-ne rade se više ko nekad-stari su ko traktori
Pogledaj cijene u EU npr Cruisera u odličnom stanju iz sredine 80-ih pa usporedi sa cijenama cruisera s kraja 90-ih
ovi stariji znaju biti i dosta skuplji
.
Vozim Nivu vrlo često,a i imao sam vlastitu(novu), ovim novima se raspadne getriba nakon 80-ak tisuća,a to je najefikasnije riješiti getribom iz starije karavanke(one ciganske)jer je puno kvallitetnija,a novim motorima s multipoint ubrizgavanjem stradavaju ventili,oće i pokoji cilindar izgubiti kompresiju nakon 70ak tisuća,monopoint motori nisu imali takvih problema. Lageri kotača,križevi,a spone i krajnike da ne spominjem mijenjaju se redovito. Ostale elektronske probleme sa senzorima da i ne spominjem, ukomponirano sa glupavim kvarovima poput pucanja siceva,kvakica,ručkica,smrada benzina...Naravno ovo nisam napisao na uzorku jedne nive,nego preko nekoliko njih.
Od kada sam prešao na Toyote-preporodio sam se-stara 4runnerica 89'godište je imala 5-600000 km i išla je besprijekorno, pouzdano, o komforu da ne govorim (mogao sam se bez straha zaputitina sjeverni pol :laugh:) dok je nije zaustavio most, a sada Cruiser 84' pokazuje slične znakove dugovječnosti
- da mi netko sada ponudi novu novcatu ladu za njega bilo bi
.