Citam na nekim drugim postovima da se ne smije vozit sva 4 po tvrdoj podlozi !? Pa u mene je sve kamen,ja kad krenem u planinu skacem preko kamenja kao koza s njim sa pogonom na sva 4!!
Samo vozi, nema da brineš. Za to si kupio terenca. Kakav bi to bio terenac, kad ne bi smio na planinu u 4X4?
Dalje da se ne smije vozit po asvaltu na duge relacije na sva 4? Kad je snijeg i led puno bih se ugodnije osjecao vozit na sva 4 nego samo na zadnji pogon.
I ovo, samo gas. Terence sa part time pogonom, ne vozi se u 4x4 po SUHOM asfaltu/cesti. Sve ostalo nema problema. I to ne da se ne smije nego nije PREPORUČLJIVO. Uostalom tko to treba 4x4 na suhoj cesti?
Kad je mokro, snijeg i led samo gas. Ne samo da smiješ nego i MORAŠ vozit u 4X4 jer češ se ubit samo zadnjim pogonom!
Ako bi mi mogli ukazat na neke opasnosti i sta ne bi smio radit,na primjer smotat puni u odredjen rezimu pogona i sl.
Ja kad saltam iz jednog rezima pogona u drugi,stanem -stavim u ler-presaltam malu rucku tu gdje zelim (normalna 4 ili spora 4)-pustam kvacilo-saltam prvu i idem. Kad se vracam na pogon na dva kola obrnut proces. Dali je to ispravno?
Za uklapanje 4x4 ne trebaš stajat, može u toku vožnje. Za reduktor moraš stati. Isto je za isklapanje.
Kad je u 4x4 a pogotovo u reduktoru nikad ne motaj volan do kraja prilikom kretanja sa mjesta. Ako ne ide drukčije i moraš smotat do kraja onda kreči jako polako sa malim gasom. Pogotovo na tvrdim podlogama. Ovo zadnje važi za sve terence.